- 28 dkg liszt,
- 10 dkg dió,
- 20 dkg vaj,
- 10 dkg porcukor,
- 1 citrom reszelt héja,
- 1 kk. fahéj,
- étcsokoládé,
A lisztet tálba szitáltam, hozzáadtam a porcukrot, csipet sót, diót, fahéjat, a kockákra vágott vajat. Robotgéppel egyneművé dolgoztam, folpackba csomagoltam, 10 percre hűtőbe tettem. Ha kézzel csináljuk, nem szabad sokáig gyúrni, mert a tészta nyújtáskor töredezni fog.
A sütőt 180 fokra előmelegítjük (alsó - felső).
Ha letelt a 10 perc, lisztezett deszkán kb. 3 mm vastagra kinyújtjuk a tésztát, tetszőleges méretű kiszúróval korongokat gyártunk, sütőpapiros tepsire sorakoztatjuk őket. Kb. 10 perc alatt megsülnek. Ha a széle kezd barnulni, már jó.
Ha kihűltek a korongok, savanykás (málna, áfonya) lekvárral 1-1 darabot összeragasztunk.
Pár óra múlva olvasztott (kb. 20 dkg) étcsokiba mártjuk, tetszés szerint dekoráljuk. Minimum dupla adagot érdemes készíteni. 6 cm átmérőjű szaggatóval készült, 18 db lett.
A krémtúrót és „darabos” túrót kézi mixerrel összeturmixoljuk. Hozzáadjuk a 4 evőkanál joghurtot és a pudingport. Ha már a krém kellően krémes, folyamatos turmixolás mellett egyenk...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz almát lereszelem, összekeverem a cukorral, és állni hagyom fél órát. Kinyomkodom a levét nagyjából, belekeverem a fahéjat, és a diót. A tészta hozzávalóit összegyúrom, fél órát...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A tojássárgáját a porcukorral és a vízzel habosra keverjük. 2. Hozzáadjuk a lisztet a sütőport és a kakaót. 3. A tésztát 25 percig sütjük 180 fokon. 4. Ezalatt kemén...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőször összekeverjük a száraz hozzávalókat, majd hozzákeverjük a nedves összetevőket is. Jó alaposan elkeverjük, majd beletöltjük egy tálba vagy bögrébe. A tetejét megszórjuk cs...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű