- 1 fej karfiol,
- 1 pohár tejföl,
- 2 tojás,
- 1 ek. liszt,
- só,
- bors,
- petrezselyem,
- 15 dkg füstöltsajt,
- 1 csirkemell,
- vaj,
- zsemlemorzsa,
- bacon,
Egy kis fej (50 dkg) karfiolt fél puhára főztem. Hagytam kihűlni, majd 4 evőkanál tejföllel, 2 db tojással, evőkanál liszttel, sóval, borssal, 1 csokor apróra vágott petrezselyemzölddel és 15 dkg reszelt füstölt sajttal összekevertem.
A csirkemellet (50 dkg) apró (1 x 1 cm) kockákra vágtam és ezt is hozzákevertem a karfiolos masszához.
Az őzgerinc formát kivajaztam, megszórtam zsemlemorzsával. 20 dkg baconnal kibéleltem úgy, hogy túlérjen a forma szélén.
Beletöltöttem a masszát, elegyengettem és ráhajtottam a lelógó bacon csíkokat.
200 fokra előmelegített sütőbe tettem és 40 percig sütöttem. Akkor kiborítottam egy tepsibe a formából és visszatettem a sütőbe addig, amíg a bacon megpirult a tetején is.
Hagytam kicsit hűlni és szeleteltem.
Hagymás, paprikás, petrezselymes burgonyával és savanyú uborkával tálaltam.
A panírozás ugyanaz, mint a rántott húsnál, csak a prézli helyett sajtba forgatom a szeleteket. A csirkemellet felszeletelem és befűszerezem az ételízesítővel, a borssal és a fokh...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAmíg a burgonya fő, a csirkemellet kisebb darabokra vágjuk és olívaolaj/piros pesto keverékével átkenjük és állni hagyjuk. Ezalatt az ízek jól összeérnek. Ha a burgonya kihűlt f...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vöröshagymát apróra vágjuk, lefonnyasztjuk, beletesszük a csíkokra vágott húst. Lepirítjuk, sózzuk, és egy ek liszttel megszórjuk. Jól átforgatjuk és felöntjük vízzel. 2. lépés...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűÖsszegyúrjuk a tészta hozzávalóit úgy, hogy elég kemény tésztát kapjunk, majd betesszük a hűtőbe pihenni. Eközben kevés olajon üvegesre pároljuk az apróra vágott hagymát, rátesszük...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű