menu

Családireceptkönyv.hu

Kenyér


Írta:

Elk. idő: 1 óra
Adag: 10
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


- 50 dkg tk kenyérliszt,
- 0,40 l víz,
- 0,03 l olíva olaj,
- 2 kk. só,
- 2 kk. szárított élesztő,

Elkészítés:


Az egészet este összekeverem egy kézi mixerrel, de kézzel is lehet, olyan laza a tészta.
A tálat lefedem fóliával és éjszakára beteszem a hűtőbe.
Reggel bekapcsolom a sütőt 240 fokra, kiveszem a hűtőből a tésztát, megformázom, a tetejét bevágom, beteszem a jénaiba és 45 percig sütöm.
Fedő nélkül még 5 perc sütés, hogy ropogós legyen. A végén megkenem hideg vízzel.
Kb. 20 cm átmérőjű fedeles jénaiban sütve.

Kenyér

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Kenyerek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kriszta
Zürichi kenyér II.
Zürichi kenyér II.

A sütés előtti este alaposan összekeverjük a kovász hozzávalóit. (Keményebb tészta lesz.) 20 fokon egész éjszaka hagyjuk pihenni. (Kovász híján 5 g élesztőt használunk.) Kenyérsü...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Kriszta
Pita (Matyi Éva)
Avatar Erzsébet Kedvelnék
Pita (Matyi Éva)

Egy talba vagy a dagasztotal ustjebe ontunk 1 pohar langyos vizet, osszekeverjuk benne az 1 ek cukrot, majd beletesszuk a pupos ek.szaritott elesztot. Elkeverjuk es pihenni hagyju...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar Socca nizzai lapos kenyér
Socca nizzai lapos kenyér

Keverd össze a lisztet, a vizet, az olajat és a sót. 30 percet hagyd kelni fedő alatt. Melegítsd elő a sütőt 230 fokra, és 5 perccel azelőtt, hogy a tészta elkészülne, tegyél a sü...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Karolin
Bagett
Bagett

Általában 2 vagy 3 db bagettet sütök, a hozzávalókat ehhez többszörözöm. Az élesztőt a langyos vízben kevés cukorral elkeverem. Kimérem és összekeverem a száraz hozzávalókat is....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk