menu

Családireceptkönyv.hu

Legcuccosabb lasagne


Írta:

Elk. idő: 1 óra
Adag: 6
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


- 1 fej vöröshagyma,
- 1 szár zellerszár,
- 1 sárgarépa,
- olívaolaj,
- 50 dkg sertés darálthús,
- frissen reszelt szerecsendió,
- 3 gerezd fokhagyma,
- só,
- bors,
- 3 dl vörösbor,
- 0,5 l paszírozott paradicsom,
- 1 dl tej,
- 3 dl víz,
Besamelhez:
- 8 dkg vaj,
- 8 dkg liszt,
- 1,3 l tej,
- só,
- fehérbors,
- reszelt szerecsendió,
Összeállításhoz:
- olívaolaj,
- 12 db lasagne lap,
- 10 dkg parmezán,

Elkészítés:


A vöröshagymát finomra vágjuk, a zellerszárat és a répát lereszeljük, majd a felforrósított lábasban, kevés olívaolajon jó alaposan lepiritjuk őket. Hozzáadjuk a darált húst, amit szintén magas lángon lepirítunk. Jöhet hozzá a felaprított fokhagyma, reszelt szerecsendió, só és bors. Felöntjük a vörösborral, amivel 5 percig rotyogtatjuk a ragut, jöhet hozzá a passata, a tej és a víz is. A ragut 45 percen keresztül, közepes lángon rotyogtatjuk.
A besamelhez a vajat megolvasztjuk, rászórjuk a lisztet, habverővel elkeverjük és felhevítjük. (Figyeljünk rá, hogy a liszt ne barnuljon meg!) Folyamatos keverés közben felöntjük a szobahőmérsékletű tejjel. Miután a tej felforrt, kb. 5 perc forralás után éri el a kellő sűrűséget. Jöhet a só, bors és a reszelt szerecsendió. Az elkészült besamelből kb. 150 ml-t átöntünk a bolognai raguba, és jól elkeverjük. Egy magas falú tepsi alján eloszlatjuk az olívaolajat, jöhet rá egy réteg besamel, majd 3 tésztalap. Erre jöhet a ragu egyharmad része, amit megszórunk reszelt parmezánnal. Ezt kétszer megismételjük.
A tetejére öntjük a maradék besamelt és gazdagon megszórjuk reszelt parmezánnal. 200 fokra előmelegített sütőben 20-25 percig sütjük, és ezután még grill fokozaton további 5 percet sütjük, hogy a teteje szép aranybarna legyen. Ha elkészült, várni kell 15-20 percet, és utána lehet tálalni.

Legcuccosabb lasagne

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Egytálételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Melegszendvics
Melegszendvics

A bagettek végeit levágjuk. A belsejét éles késsel körbe vágjuk és kiemeljük mindkét oldalon. Amit így kiemelni nem tudunk,azt fakanállal kinyomjuk. Helyére kerül a töltelék A ba...

Elkészítési idő: Fél óra
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Erika
Krumplis rakott fasírt
Krumplis rakott fasírt

Hagymát kevés olajon megpirítjuk. A darált húsból fasírtmasszát készítünk 2 tojással és fűszerekkel. Megfőzünk 5 db tojást. A fasírtmassza felét egy kiolajozott tepsibe terítjük. E...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Töltött Hagyma
Töltött Hagyma

-egy akkora tepsit amelyben a nyolc vöröshagyma elfér,az olajjal kikenünk és a zsemlemorzsával behintjük -a hagymákat tisztitás után egészben forrásban lévő vizbe dobjuk,majd az ú...

Elkészítési idő: 45
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Csilis bab
Csilis bab

Süssük a finomra vágott hagymát üvegesre a felforrósított olajon. Adjuk hozzá a húst, és süssük fehéredésig. A csilit magozzuk ki, az ereket is távolítsuk el, majd vágjuk a papriká...

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk