menu

Családireceptkönyv.hu

Mákos guba torta - madártejkrémmel


Írta:

Elk. idő: 1 óra
Adag: 20 db
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Mákos guba:
- 10 vagy 12 db vajas kifli (mérettől függ)
- 1 liter tej
- 3 db tojássárgája
- 10 dkg vaj
- 1 csomag vaníliás cukor
- 10 dkg cukor
- 15 dkg darált mák
- 1 nagyobb citrom reszelt héja
- 1 mokkáskanál őrölt szegfűszeg
- 10 dkg mazsola ( opcionális )
Krém:
- 4 db tojássárgája
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 2 csomag vaníliás cukor
- 8 dkg cukor
- 4 dl tej
- 15 dkg vaj
Hab:
- 3 dl tejszínhab
- 1 evőkanál porcukor
- 1 cs. zselatinfix
- kevés szemes mák díszíteni

Elkészítés:


Elsőként a mákos gubát készítjük el.
A tejet és a vajat felmelegítve összekeverjük. A tojássárgákat a cukorral és vaníliás cukorral kikeverjük, majd a felmelegített tej-vaj kombinációhoz öntjük és így lassú tűzön besűrűsítjük. A darált mákot, citromhéjat és szegfűszeget összekeverjük, majd hozzáadjuk a tejes mixhez. A kifliket karikákra vágjuk és ráöntjük az előzőleg kikevert folyadékot. Kicsit hagyni kell, hogy megszívják magukat.
A tortaformát vajjal kikenjük és belenyomkodjuk a kiflis masszát, majd 170 fokon 20-25 perc alatt megsütjük. Ezt hagyjuk kihűlni.
A krém elkészítéséhez a tojássárgákat a cukrokkal és pudingporral összekeverjük, majd forró tejhez adjuk. Folyamatos keverés mellett sűrűre főzzük. Kihűlés után a vajjal összekeverjük. A kihűlt mákos guba tetejére kenjük a krémet és pár órára hűtőbe tesszük.
A tejszínhabot felverjük a porcukorral és zselatinfixszel. Ezt habzsákba tesszük és feldíszítjük a torta tetejét. Végül a habot meghintjük néhány mákszemmel.

Mákos guba torta - madártejkrémmel

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kata
Palacsinta liszt és cukor nélkül
Palacsinta liszt és cukor nélkül

A zabpelyhet robotgéppel összedolgozzuk, vagy ledaráljuk. A tojássárgáját kikavarjuk az édesítőszerrel, az olajat hozzáadjuk, majd felöntjük a tejjel és beledolgozzuk a zabpelyhet...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Almás csokoládés kavart tészta – fenséges diódarabok
Almás csokoládés kavart tészta – fenséges diódarabok

A tészta alapanyagait a dió, csokoládé és alma kivételével egy tálba tesszük. Robotgéppel alaposan összedolgozzuk a tésztát. Amikor teljesen sima, kivajazott őzgerinc formába, vagy...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Ruman Imre
Krémes-habos almás pite
Krémes-habos almás pite

A lisztet a margarinnal és a sütőporral elmorzsoljuk, a közepébe tesszük a tojás sárgáját, porcukrot, a tejfölt és a sót. Összegyúrjuk, fóliába csomagoljuk és a hűtőbe tesszük....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Kinder tejszelet házilag
Kinder tejszelet házilag

Keverjük habosra a mézet, a kakaót, a zsírt és a tojást. Ezt követően adjuk hozzá a lisztet és a szódabikarbónát, majd jól keverjük el. A tésztát vegyük két részre, és süssük meg k...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk