Tészta:
- 350 g liszt,
- 250 g vaj/margarin,
- 150 g darált dió,
- 150 g porcukor,
- 2 ek. kakaópor,
Krém:
- 700 ml tej
- 3 cs. vanília ízű pudingpor
- 200 g porcukor
- 200 g vaj/ margarin
- mandula aroma /zöld/ ízlés szerint, de a biztonság kedvéért legyen 2 üveg mellettünk
- porcukor a tetejére
A pudingport a tejjel sűrűre főzzük, tűzről levéve folpackkal letakarjuk és hagyjuk kihűlni.
A tészta hozzávalóit alaposan összegyúrjuk.
3 egyforma részre osztjuk. Sütőpapíron kb. 22×32 cm-es lappá nyújtjuk az első rész tésztát /a másik kettőt felhasználásig hűtőbe tesszük/.
Nyújtás közben lisztezzük, hogy ne ragadjon a nyújtófához, de mindig kevés liszttel.
A kinyújtott tésztalapot sütőpapírral együtt a tepsi hátoldalára csúsztatjuk és 180 fokos előmelegített sütőben kb. 12-15 perc alatt megsütjük. Ne süssük túl!
Ugyanígy járunk el a másik két tésztával is.
A vajat/margarint a porcukorral jól kikavarjuk, majd a kihűlt pudinggal krémesre keverjük.
Hozzáadjuk az ízlés szerinti mandula aromát is, majd megtöltjük a kihűlt lapokat. Hűtőbe vagy hűvös helyre tesszük.
Másnapra megpuhul, porcukorral megszórjuk és tálaljuk.
TIPP:
2 lappal is el lehet készíteni, akkor viszont a sütési idő nőni fog.
Ha a tészta nem áll össze, akkor 1-2 kanál tejfölt tehetünk bele még.
A lisztet a margarinnal összemorzsoljuk, majd a többi hozzávalóval összegyúrjuk. Néhány órát /2-3 óra, esetleg 1 éjszaka/ hűtőszekrényben pihentetjük. Mielőtt dolgozni kezdünk vel...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztben elkeverjük a porcukrot, sütőport és egy csipet sót. Belemorzsoljuk a vajat, és a tojássárgákkal valamint a tejföllel, könnyen gyúrható tésztát készítünk. Lehet, hogy...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztához valókat gyúrjuk össze alaposan. Két részre osszuk el. Nyújtsuk ki kb 30x25 cm-re, és villával szurkáljuk jól meg. Tegyük egy tepsi hátára. 220 fokon süssük meg. Kb....
Elkészítési idő: 65 perc Nehézség: KözepesA sütőt beállítom 200 fokra, míg a masszát bekeverem és szétrakom, éppen felmelegszik. Külön keverőtálba teszem a kimért száraz és nedves hozzávalókat, a mazsolát (vagy bármelyike...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű