menu

Családireceptkönyv.hu

Naan


Írta:

Elk. idő: 1 óra
Adag: 2
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


- 150 g víz,
- 1 tk cukor,
- 1 tk porélesztő,
- 30 dkg finomliszt,
- 1 tk só,
- 1 ek. joghurt.
- 1 ek olíva olaj,

Elkészítés:


Tálba mértem 150 g vizet, adtam, hozzá 1 tk. cukrot és 1 csapott 1k. porélesztőt. Ezután belemértem 300 g finomlisztet és 1 csapott tk. sót, valamint 1 nagy evőkanál görög joghurtot. Puha, de nem ragacsos tésztát gyúrtam belőle kézzel, amikor szép sima volt, egy evőkanál olívaolajat is beledolgoztam. A tálat letakartam és kb. egy órán át kelni hagytam a tésztát. Ezután 6 egyforma gombócra osztottam és letakarva megint 15 percig pihentettem. Egy serpenyőt (vagy palacsintasütőt) felmelegítettem, addig a tésztát egyesével kb. 2 mm vastagra nyújtottam. A kinyújtott lapot a meleg serpenyőre tettem és oldalanként 2-3 perc alatt megsütöttem. Egy tiszta ruhára tettem őket egymás tetejére, mindnek megkentem vékonyan a tetejét olvasztott ghível.
Pihe-puha, szinte krémesen lágy lepénykék lettek.

Naan

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Egyéb ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Erika
Boszorkánypogácsa
Boszorkánypogácsa

http://receptbazar.blogspot.hu/2016/02/boszorkanypogacsa.html

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Szalámis leveles
Szalámis leveles

A tésztát kitekerem, az egyik szélére rakosgatom sorban a szalámit, megszórom reszelt sajttal. "Féltávig" derelyevágóval bevagdosom, a széleit vízzel lekenem, majd a papír segítsé...

Elkészítési idő: 1/2 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Éva
Házi sajt
Házi sajt

1 liter aludt vagy forró tejet, 1/2 kg túrót – melyet előbb áttörtél krumpli törőn – főzz össze 5 percen át. Nyomás nélkül szűrd le róla a savót, majd lábasba téve 6 dkg vajjal, 1...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Klasszikus vaníliás vajkrém
Klasszikus vaníliás vajkrém

A vajat közepes fokozaton lazítsuk fel. A porcukrot lassan adagoljuk hozzá, lassú fokozaton keverjük. Annyi cukor kell hozzá, hogy kemény, masszív állagot kapjunk. Keverjük hozzá...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk