menu

Családireceptkönyv.hu

Narancsos apácafingocska


Írta:

Elk. idő: 1 óra
Adag: 8
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók:
Fánkhoz:
- 2 dl tej
- 35 ml narancsvirágvíz
- 5 ek cukor
- 120 g vaj
- 1 narancsból nyert narancshéj
- 150 g finomliszt
- 4 db tojás
Krémhez:
- 2.5 dl habtejszín
- 3 ek narancslekvár
- 1 ek porcukor
Sütőzsiradék:
a fánkhoz
- 5 dl napraforgó olaj

Elkészítés:


Egy kisebb lábosba öntjük a tejet és a narancsvirágvizet. Hozzáadjuk a cukrot, a felkockázott vajat, valamint a lereszelt narancshéjat.
Az egészet összemelegítjük, majd mielőtt felforrna, levesszük alatta a lángot. Hozzáadjuk a lisztet, és alaposan elkeverjük - akkor jó, ha a tészta egy nagy gombóccá összeállt, ami tapadás mentesen elválik az edény falától.
Lehúzzuk az edényt a tűzhelyről, pár percet hűlni hagyjuk, majd kézi habverő segítségével egyesével hozzákeverjük a tojásokat.
Egy nagy lábasban felhevítjük az olajat, a tésztát pedig két kiskanál segítségével beleszaggatjuk. Diónál kisebb fánkokat szaggassunk, és süssük őket mindenütt aranybarnára. A kész fánkocskákat konyhai törlővel bélelt tálba rakjuk, és leitatjuk róluk a feles olajat.
A habtejszínt felverjük, hozzákanalazzuk a narancslekvárt, és óvatosan elkeverjük.
Az apácafingocskákat megszórjuk porcukorral, és a narancsos tejszínhabbal tálaljuk.

Narancsos apácafingocska

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Dobos Anna
Kókuszos Kinder Pingvin
Kókuszos Kinder Pingvin

A tojásokat a cukorral habosra keverjük, majd a többi hozzávalót óvatosan belekeverjük és sütőpapírral bélelt tepsiben megsütjük. A sűrített tejet lassú tűznél addig főzzük, amíg...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Anikó
0. Hókifli
0. Hókifli

Egy tálba mérjük a lisztet, hozzáadjuk a cukrot és a sót, majd belemorzsoljuk az élesztőt, beletesszük a margarint és alaposan elmorzsoljuk, majd annyi tejfölt adunk hozzá, amivel...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Lintyő
DIÓS ZSERBÓ Eta módra ,
DIÓS ZSERBÓ Eta módra ,

Töltelék: kb: 30-40 dkg dió, ízlés szerint cukor, citromhéj, baracklekvár A tésztához felfuttatjuk az élesztőt cukros vízben vagy tejben( 1/2 dl). Mindent egy tálba teszünk és kö...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Mimóza szelet recept
Mimóza szelet recept

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk annyi tejföllel, hogy könnyen sodorható, rugalmas tésztát kapjunk. 4 cipót formálunk,egyenként tepsi méretre sodorjuk és világosra megsütjük. A k...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk