Kekszalap:
- 15 dkg kekszmorzsa,
- 5 dkg tisztított mogyoró +5 dkg díszítéshez,
- 10 dkg vaj,
- 1,5 ek. mogyorókrém,
Krém:
- 2 dl hideg tejszín,
- 30 dkg sajtkrém,
- 25 dkg mogyorókrém,
A mogyorót bevonatos serpenyőben világosra pirítjuk, ha kihűlt, összetörjük. A vajat megolvasztjuk és a kekszmorzsával és az összetört mogyoróval, 1,5 evőkanál mogyorókrémmel összekeverjük. A keveréket belenyomkodjuk egy 24 cm-es kapcsos tortaformába. Hűtőbe tesszük, amíg elkészítjük a krémet.
A tejszínt kemény habbá verjük. A sajtkrémet, a mogyorókrémet és a cukrot robotgéppel alaposan kikeverjük. Az így kapott krémet 2-3 részletben óvatosan a tejszínhez kanalazzuk. Rákenjük a krémet a kekszalapra, majd megszórjuk a pirított mogyoróval és egy éjszakára a hűtőbe tesszük.
A kókuszos réteghez a tejet a cukorral és a lisztel simára keverjük majd a közepesen sűrűre főzzük levesszük a tűzről és belekeverjük a vanília cukrot és a kókuszreszeléket.Az őzge...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesEbben a sütiben tényleg nincs semmi extra. Egy nagyobb tálba mértem a hozzávalókat és robotgéppel csomómentesre kevertem a tésztát. Egy magas falú tepsibe sütőpapírt tettem, beleön...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vajat keverd habosra a cukorral, majd add hozzá a tojást, és jól dolgozd össze. Egy másik edényben vegyítsd a rizslisztet és a kakaóport, tedd hozzá a vajas masszához, majd gyúrd...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű