menu

Családireceptkönyv.hu

Pavlova


Írta:

Elk. idő: 2 óra
Adag: 2
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


- 4 tojás fehérje
- 18-20 dkg cukor
- 1 kk. liszt v. keményítő
- 1 kk. ecet
- 1 cs. vaníliás cukor
- só
- felvert tejszín
- friss gyümölcs

Elkészítés:


Verd fel a tojásfehérjét, és közben fokozatosan add hozzá a cukrot. Ha a hab már kemény, akkor kezdheted apránként hozzáadni a pici sót, az ecetet, a vaníliát, végül az étkezési keményítőt. Verd még addig, amíg a hab merev és fényes nem lesz; akkor jó, ha már késsel is vágható. Egy tepsibe tégy sütőpapírt, s arra öntsd a masszát, majd formálj belőle egy 22-23 cm átmérőjű, s a közepén kissé bemélyített korongot. Helyezd a tepsit a sütő közepére és legalább másfél-két órát, süsd 150-160 fokon, majd hagyd, hogy a sütőben hűljön ki. Csak akkor vedd ki, amikor már teljesen kihűlt, különben összeesik.
A tejszínt verd kemény habbá, ízesítheted cukorral, vagy egy kis kakaóporral, s ezzel jó magasan kend meg a tortát. A tetejét pedig díszítsd élénk színű friss gyümölccsel.

Trükkök, tippek, praktikák:


Az ausztráliai magyarok a fehér krémet rendszerint piros eperrel és zöld kivivel díszítik. A torta egyébként Pavlováról, a nagy orosz táncosnőről kapta a nevét, először számára készítettek ilyet egy ausztrál étteremben.

Pavlova

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Vaníliás-citromos mandulakeksz
Vaníliás-citromos mandulakeksz

A hozzávalókat alaposan összegyúrjuk és legalább fél órára hűtőbe tesszük. A masszából 8 grammos darabkákat tépkedünk, golyókat formázunk, majd kilapítjuk. Egy sütőpapírral k...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veres Gabi
Kókusztejes gesztenyetorta, diós datolya alapon
Kókusztejes gesztenyetorta, diós datolya alapon

Elkészítés 1. A datolyát és a diót az ötfűszerrel egy robotgépben ledarálom, majd a keveréket egy 18 centis kapcsos tortaforma aljába alaposan lenyomkodom. 2. A zselatinlapokat...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Puszedli
Puszedli

A megmelegített mézben felmelegítjük a cukrot és a margarint, hozzáadjuk a többi alapanyagot (kivéve a tojást), 1 egész tojást és 3 db sárgáját, majd simára gyúrjuk. Egy éjszakár...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Eszter
Ganache
Ganache

Nem érheti közvetlenül hő a csokit. Hozzáadjuk a tejszínt, addig keverve, amíg egynemű lesz és közben melegítjük. Szobahőmérsékletűre hagyjuk hűlni.

Elkészítési idő: 40 perc
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk