menu

Családireceptkönyv.hu

Profiterole torta


Írta:

Elk. idő: 2 óra
Adag: 12 db
Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


Kakaó Brownies:
- 1/2 csésze (110 g) sózatlan vaj
- 3/4 csésze (150 g) cukor
- 1/2 csésze (60g) cukrozatlan kakaópor
- 1/2 tk (1 g) instant kávépor
- 1/2 tk (2 g) só
- 1 tk (5 g) vanília kivonat
- 2 tojás
- 1/2 csésze (62g) többfunkciós liszt
Choux tészta:
- 3 evőkanál (40 g) sózatlan vaj
- 3 evőkanál (45 ml) vizet
- 3 evőkanál (45 ml) tej
- 1 tl (5 g) cukor
- 1/4 tl (1 g) só
- 1/2 csésze (62g) többfunkciós liszt
- 2 tojás
Krémsajt töltés:
- 170 g krémsajt, szobahőmérséklet
- 3 evőkanál (25 g) porcukor
- 1 tl (5 g) mandula kivonat
- 2/3 csésze (160 g) tejszínhab (35% zsír), hűtött
Csokoládémousse:
- (300 g) félig édes csokoládé
- 1 csésze (240 g) tejszínhabbal
- 8 g zselatin por
- 3 evőkanál (45 ml) hideg vizet
- 1 1/3 csésze (320 g) tejszínhab (35% zsír), hűtött
Csokoládé máz:
- 150 g félig édes csokoládé
- 170 g tejszínhabbal
Díszít:
- apróra vágott csokoládé
- Megmaradó profiterolok

Elkészítés:


Melegítsük elő a sütőt 160C, és helyezzük el a 20 cm-es edény alját pergamenpapírral. Helyezzünk vajat egy közepes serpenyőbe, és olvassuk közepes alacsony hővel. Adjunk hozzá cukrot, sót, kakaóport és instant kávét. Keverjük össze és vegyük ki a hőből. Hagyjuk kissé lehűlni. Adjunk hozzá vanília kivonatot, és egyenként vegyük be a tojásokat. Adjunk hozzá lisztet és keverjük össze, amíg jól kombinálódik. Öntsük a tésztát az előkészített serpenyőbe, és 25-30 percig sütjük, amíg a központba helyezett fogpiszkáló tiszta vagy kevés morzsával jön ki. Hagyja, hogy a sütemény teljesen lehűljön a serpenyőben. Készítse elő a choux tészta profiterolokra . Melegítsük elő a sütőt 180 ° C. Soroljon egy sütőlapot pergamenpapírral. Szitáljuk a lisztet. Egy serpenyőben forraljuk fel a tejet, a vizet, a cukrot, a sót és a vajat. Távolítsuk el a hőből, és egyszerre adjunk hozzá lisztet, és keverjük össze energikusan egy fakanállal, amíg homogén. Tegye vissza a serpenyőt alacsony hőmérsékleten, és keverés közben 1-2 percig főzzön, hogy kihúzza a nedvességet a tésztából és addig húzza ki a serpenyő oldalán. Látni fogja, hogy a tészta egy része a serpenyő aljára tapad. Tegyük át a tésztát egy nagy tálba, és hagyjuk enyhén lehűlni. Adja hozzá a tojásokat egyenként, óvatosan, a fakanállal vagy egy állványkeverővel együtt a tésztába. Egy sima, homogén tésztát eredményez, amely még mindig megtartja alakját. Illessze be a tésztát egy 9 mm sima csúcsával, és csavarja be a tésztát az elkészített sütőlapra kis körökbe, legfeljebb 2 cm átmérőjű.
Sütjük 25-30 percig, amíg megpirult és puffadt. Próbáld ki mindkettővel egy nyársat, hogy elengedjék a gőzt, és hagyjuk lehűlni egy drótlécen. Ha eléggé lehűlt, akkor egy kis lyukkal egy kis csúcs segítségével üsse be az egyes profiterolok alján lévő lyukat. Készítse elő a krémsajt töltését . Egy nagy tálban adjunk hozzá krémsajtot és keverjük össze, amíg sima. Adjunk hozzá porcukrot és mandula kivonatot, és addig keverjük össze, amíg jól kombinálódik. Egy másik tálban ostorozzuk a krémet egy elektromos keverővel, amíg merev csúcsokat nem képez. Fokozatosan hajtsa fel a tejszínhabbal a krémsajt keverékbe. Öntsük a tölteléket egy kis (5 mm) sík hegyű csőzsákba. Töltse fel a hűtött profiterolokat a krém csövezésével a lyukba. Hűtőszekrényben, amíg használatra kész. Készítsünk csokoládé habot. Hőálló edényben adjunk hozzá félig édes csokoládét és 1 csésze (240 g) tejszínhabbal. Helyezzük az edényt egy serpenyőbe, forró vízzel, alacsony hőmérsékleten, amíg az összes csokoládé meg nem olvad. Közben oldjuk a zselatint hideg vízben, és hagyjuk kb. 5-10 percig megduzzadni. A zselatint alacsony hőmérsékleten feloldjuk, öntsük az olvasztott csokoládét, és keverjük össze. Hagyja, hogy a csokoládé keverék szobahőmérsékleten teljesen lehűljön.
A maradék 1 1/3 csésze (320 g) hűtött tejszínhabot puha csúcsokig rázza fel. Adjunk hozzá olvasztott csokoládé keveréket és keverjük össze, amíg jól kombinálódik. Szereljük össze a tortát. A könnyebb eltávolítás érdekében a serpenyő oldalait acetátlemezzel vonja be. Ez nem kötelező. Vegyen fel néhány evőkanál mousse-t a hűtött brownie fölé. Rendelje a profiterolokat egy rétegben a torta teljes felületén. Fedjük le a maradék csokoládé habot és simítsuk meg a tetejét. Fedjük le, és hűtőszekrényben állítsuk be 4-6 órát vagy egy éjszakát. Készítsünk csokoládé mázat . Helyezzünk csokoládét és krémet hőálló edénybe, és helyezzünk egy serpenyőben, vízzel pároljuk. Olvadjon el alacsony hővel. Távolítsuk el a tortát a serpenyőből, és helyezzük egy rackre vagy egyszerűen egy tálra, amely egy pergamenpapír bélelt sütőlapra van helyezve, hogy összegyűjtse a felesleget. Öntsük a mázat a torta tetejére és széleire. A csepegtető eltávolításához használjon ofszet spatulát, és apróra vágott csokoládéval díszítse a sütemény alját. Tegye át a tortát egy tálba, és hűtsön 20-30 percig. Díszítsük profiterolákkal és a maradék krémsajttal.

Profiterole torta

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Csacsi füle
Csacsi füle

az élesztöt kevés tejjel felfutattjuk pici cukorral -a vajat vagy margarint elmorzsoljuk a lisztel +a felfutatott élesztőval + só+ tejföl -jól összegyúrjuk ha kell egy pici teje...

Elkészítési idő: 30
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Reszelős dió habos sütemény
Reszelős dió habos sütemény

A tészta hozzávalóit dagasztógépbe mérjük bele, közepesen kemény tésztánk legyen, amit könnyen lehet reszelni. A tésztánkat folpakkal csomagoljuk be, rakjuk a hűtőbe legalább egy...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Judit
Almás pite- fahéjas tésztával
Almás pite- fahéjas tésztával

A tészta hozzávalóit összedolgozzuk. A meghámozott almát nagy lyukú reszelőn lereszeljük, lábasba tesszük a cukorral és citromlével együtt puhára dinszteljük. Elfőzzük a levét,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Anna
Tízperces, rögtön puha linzer
Tízperces, rögtön puha linzer

1. A hideg vajra rászórjuk az egy csipet sót, és a lisztet elmorzsoljuk. Ez egyébként egy kedvenc műveletem, olyan ráérősen szoktam csinálni, pedig még így is járom perc alatt megv...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk