menu

Családireceptkönyv.hu

Réteges joghurtos-sajtos pogácsa


Írta:

Elk. idő: 1 óra
Adag: 60
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


- 90 dkg finomliszt,
- 25 dkg vaj (esetleg margarin),
- 4 dkg friss élesztő,
- 375 g natúr joghurt,
- 1 tk kristálycukor,
- 1 ek só,
- 1 tojássárgája,
- kb. 1,5 dl langyos tej,
A rétegzéshez:
- 7,5 dkg reszelt trappista sajt,
- 7,5 dkg füstölt sajt,
A tetejére:
- 5 dkg reszelt trappista sajt,
- 1 tojás,

Elkészítés:


A langyos tejben elkeverjük a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt és felfuttatjuk - ez kb. 10 perc. Az átszitált lisztben elkeverjük a sót, elmorzsoljuk benne a vajat, hozzáadjuk a tojássárgáját, majd a joghurtot, végül a felfuttatott élesztős tejet és összegyúrjuk a tésztát. (Enyhén ragacsos legyen a tészta, ne nagyon! Az állagán pici liszt vagy tej hozzáadásával korrigáljunk.) Letakarva 30 percig pihentetjük.
Pihentetés után lisztezett felületen kinyújtjuk kb. 60x40 cm-es téglalap alakúra és egyenletesen megszórjuk a reszelt trappista és füstölt sajt keverékével. Feltekerjük a hosszabbik oldalánál úgy, mint a bejglit, majd az egyik szélét megfogjuk, ráhajtjuk a tészta közepéig, majd a másik oldalát erre rá (lásd a lenti fotón). Kicsit lenyomkodjuk, letakarjuk fóliával vagy egy tiszta konyharuhával és 30 percig pihentetjük.
Utána kinyújtjuk kb. 2 cm vastagra, berácsozzuk a tetejét és pogácsa szaggatóval (vagy ennek híján egy kisebb pohárral) kiszaggatjuk. (A fennmaradó tésztaszéleket újra összegyúrjuk, nyújtjuk, szaggatjuk.)
Sütőpapíros tepsire sorakoztatjuk - egymástól picit távolabb, mert sütés közben kelni fognak még. Tetejüket lekenjük a felvert tojással, meghintjük reszelt sajttal és előmelegített 180 fokos hőlégkeveréses sütőben kb. 18 percig sütjük. Hagyományos sütőben 200 fokon. (A sütési idő csak tájékoztató jellegű, sütőtől függően eltérhet!)

Trükkök, tippek, praktikák:


50-60 db

Réteges joghurtos-sajtos pogácsa

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sós sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Hidegen kelesztett burg. pogi
Hidegen kelesztett burg. pogi

A cukros langyos tejbe morzsolt élesztőt fölfuttatjuk. Az összes hozzávalót összegyúrjuk egy nagy tálban. Addig gyúrjuk, amíg egynemű nem lesz a tészta. A tésztát lazán letakarjuk...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Sajtos-tejfölös pogácsa
Sajtos-tejfölös pogácsa

Az élesztőt a langyos tejben, a cukorral, 1 ek liszttel megfuttatjuk. A többi hozzávalóval egy tálba öntjük és jól összedolgozzuk. 1 órát kelesztjük, majd kinyújtjuk téglalap alakú...

Elkészítési idő: 50 perc
Nehézség: Közepes
share
Pogácsa - Juhtúrós pogácsa
Pogácsa - Juhtúrós pogácsa

1. A lisztet kelesztő tálba szitáljuk, elmorzsoljuk a vajjal és túróval. 2. A tejben a cukorral felfuttatjuk az élesztőt, majd a lisztes keverékhez adjuk. 3. Beletesszük a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Írta: Receptek
Sajtos túrós rúd, Szafi
Sajtos túrós rúd, Szafi

A hozzávalókat összegyúrjuk, kb. 15 percet pihentetjük. Kinyújtjuk, felszeleteljük, lekenjük a tejfölös, bazsalikomos tojássárgájával, megszórjuk reszelt sajttal és előmelegített s...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk