menu

Családireceptkönyv.hu

Réteges joghurtos-sajtos pogácsa


Írta:

Elk. idő: 1 óra
Adag: 60
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


- 90 dkg finomliszt,
- 25 dkg vaj (esetleg margarin),
- 4 dkg friss élesztő,
- 375 g natúr joghurt,
- 1 tk kristálycukor,
- 1 ek só,
- 1 tojássárgája,
- kb. 1,5 dl langyos tej,
A rétegzéshez:
- 7,5 dkg reszelt trappista sajt,
- 7,5 dkg füstölt sajt,
A tetejére:
- 5 dkg reszelt trappista sajt,
- 1 tojás,

Elkészítés:


A langyos tejben elkeverjük a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt és felfuttatjuk - ez kb. 10 perc. Az átszitált lisztben elkeverjük a sót, elmorzsoljuk benne a vajat, hozzáadjuk a tojássárgáját, majd a joghurtot, végül a felfuttatott élesztős tejet és összegyúrjuk a tésztát. (Enyhén ragacsos legyen a tészta, ne nagyon! Az állagán pici liszt vagy tej hozzáadásával korrigáljunk.) Letakarva 30 percig pihentetjük.
Pihentetés után lisztezett felületen kinyújtjuk kb. 60x40 cm-es téglalap alakúra és egyenletesen megszórjuk a reszelt trappista és füstölt sajt keverékével. Feltekerjük a hosszabbik oldalánál úgy, mint a bejglit, majd az egyik szélét megfogjuk, ráhajtjuk a tészta közepéig, majd a másik oldalát erre rá (lásd a lenti fotón). Kicsit lenyomkodjuk, letakarjuk fóliával vagy egy tiszta konyharuhával és 30 percig pihentetjük.
Utána kinyújtjuk kb. 2 cm vastagra, berácsozzuk a tetejét és pogácsa szaggatóval (vagy ennek híján egy kisebb pohárral) kiszaggatjuk. (A fennmaradó tésztaszéleket újra összegyúrjuk, nyújtjuk, szaggatjuk.)
Sütőpapíros tepsire sorakoztatjuk - egymástól picit távolabb, mert sütés közben kelni fognak még. Tetejüket lekenjük a felvert tojással, meghintjük reszelt sajttal és előmelegített 180 fokos hőlégkeveréses sütőben kb. 18 percig sütjük. Hagyományos sütőben 200 fokon. (A sütési idő csak tájékoztató jellegű, sütőtől függően eltérhet!)

Trükkök, tippek, praktikák:


50-60 db

Réteges joghurtos-sajtos pogácsa

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sós sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Hajni
Egyszerű tejfölös pogácsa
Egyszerű tejfölös pogácsa

A tésztához valókat összegyúrjuk, legalább 10 órát a hűtőben pihentetjük, majd ha kivesszük, újra jó alaposan átgyúrjuk, és kinyújtjuk kb. 1 cm magasságúra. Kisebb pogácsaszagga...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Csuri
Krumplis pogi
Krumplis pogi

1. A lisztet, fél kg megfőzött és áttört krumplit összedolgozunk az élesztővel (nem kell előre megkeleszteni!) a zsírral (én libazsírt használtam) és a sóval. 2. Jól k...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: RECEPTEK
SPENÓTOS (GOMBÁS, LAZACOS...)PISKÓTA
SPENÓTOS (GOMBÁS, LAZACOS...)PISKÓTA

A fehérjét kemény habba verjük, a sárgáját összekeverjük a fenti tartalmakkal és hozzáadjuk a tojások habját. Megsütjük, miután kih lt 3 egyenl részre vágjuk. Töltelék- 400 gr....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Mentett
Medvehagymás pogácsa(hűtős)
Medvehagymás pogácsa(hűtős)

A lisztet egy nagyobb tálba szitálom,elmorzsolom a margarinnal zsírral,közepébe mélyedést készítünk beleütjük a tojást,hozzáadom a tejfölt,sót,cukrot,reszelt sajtot ,apróra vágott...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk