menu

Családireceptkönyv.hu

Réteges joghurtos-sajtos pogácsa/Gabriella


Írta:

Elk. idő: 1 óra
Adag: 60
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


- 90 dkg finomliszt,
- 25 dkg vaj/margarin,
- 4 dkg friss élesztő,
- 375 g natúr joghurt,
- 1 tk. kristálycukor,
- 1 csapott evőkanál só,
- 1 tojássárgája,
- kb. 1,5 dl langyos tej,
A rétegzéshez:
- 7,5 dkg reszelt trappista sajt,
- 7,5 dkg füstölt sajt,
A tetejére:
- 5 dkg reszelt trappista sajt,
- 1 tojás,

Elkészítés:


A langyos tejben elkeverjük a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt és felfuttatjuk - ez kb. 10 perc. Az átszitált lisztben elkeverjük a sót, elmorzsoljuk benne a vajat, hozzáadjuk a tojássárgáját, majd a joghurtot, végül a felfuttatott élesztős tejet és összegyúrjuk a tésztát. (Enyhén ragacsos legyen a tészta, ne nagyon! Az állagán pici liszt vagy tej hozzáadásával korrigáljunk.) Letakarva 30 percig pihentetjük.
Pihentetés után lisztezett felületen kinyújtjuk kb. 60x40 cm-es téglalap alakúra és egyenletesen megszórjuk a reszelt trappista és füstölt sajt keverékével. Feltekerjük a hosszabbik oldalánál úgy, mint a bejglit, majd az egyik szélét megfogjuk, ráhajtjuk a tészta közepéig, majd a másik oldalát erre rá (lásd a lenti fotón). Kicsit lenyomkodjuk, letakarjuk fóliával vagy egy tiszta konyharuhával és 30 percig pihentetjük.
Utána kinyújtjuk kb. 2 cm vastagra, berácsozzuk a tetejét és pogácsa szaggatóval (vagy ennek híján egy kisebb pohárral) kiszaggatjuk. (A fennmaradó tésztaszéleket újra összegyúrjuk, nyújtjuk, szaggatjuk.)
Sütőpapíros tepsire sorakoztatjuk - egymástól picit távolabb, mert sütés közben kelni fognak még. Tetejüket lekenjük a felvert tojással, meghintjük reszelt sajttal és előmelegített 180 fokos hőlégkeveréses sütőben kb. 18 percig sütjük. Hagyományos sütőben 200 fokon. (A sütési idő csak tájékoztató jellegű, sütőtől függően eltérhet!)

Réteges joghurtos-sajtos pogácsa/Gabriella

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sós sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Judit
Sajtos kifli 2.
Sajtos kifli 2.

Minden hozzávalót jól összegyúrunk, ketté választjuk, kinyújtjuk és 1 órát pihenni hagyjuk. Utána megkenjük langyos, olvasztott margarinnal 8 felé vágjuk és kiflit formálunk belő...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Csorvási pogácsa
Csorvási pogácsa

A lisztet a sóval,sütőporral elkeverem,a margarinnal,tojássárgákkal elmorzsolom. Az élesztőt 1 dl tejben,pici cukorral felfuttatom és a többi anyagokkal jól begyúrom. 15 dkg resz...

Elkészítési idő: 2 ó
Nehézség: Közepes
share
Avatar Túrós sós sütemény
Túrós sós sütemény

1. A tojást felverjük. A tészta hozzávalóit, a felvert tojás felét hozzáadva, összegyúrjuk. Fél órát hideg helyen pihentetjük. 2. A megmaradt tojáshoz egy pici tejet teszünk. A té...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Eszter
Pizzás kifli Ágitól
Pizzás kifli Ágitól

A megkelt tésztát 4 részre osztjuk, kerekre nyújtjuk és 8 háromszögre vágjuk. Pizzakrémmel megkenjük és feltekerjük. Tojásfehérjével megkenjük és sajttal megszórjuk.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk