menu

Családireceptkönyv.hu

Sajtos-kefires lepény


Írta:

Elk. idő: 30 perc
Adag: 8
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


- 200 g sajt
- 2 bögre búzafinomliszt
- 1 bögre kefir
- 1/2 kv. kanál kristálycukor
- csipet só
- 1 kv. kanál sütőpor

Elkészítés:


A liszt és kefir kiméréshez előkészítünk egy db, 250 ml-es bögrét.
Kimérjük a 2 bögre lisztet, egy tálba szórjuk, hozzáadjuk az 1 bögre kefirt, sózzuk, hozzáadjuk a cukrot és a sütőport, majd az egészből sima állagú tésztát készítünk. A tésztát 5 percig pihentetjük. Amíg a tészta pihen, kis lyukú reszelőn a sajt ¾-ét lereszeljük (kb. 150 g), és beledolgozzuk a tésztába.
A kész tésztát két egyenlő részre osztjuk.
Mind a két tésztaadagot kinyújtjuk, a közepére tesszük a maradék lereszelt sajtot (kb. 25-25 g), majd a sajtot becsomagoljuk a tésztával.
A sajtos tésztacsomagokat kinyújtjuk, kör alakúra formázzuk, majd mindkét felét száraz serpenyőn megpirítjuk. Ha nem szeretjük a „szárazon” sült lepényt, akkor egy kis vajon, olajon, esetleg kacsazsíron pirítjuk meg.

Trükkök, tippek, praktikák:


Ha nincs otthon péksütemény, de a család mégis megkívánta, akkor nem kell rögtön a boltba szaladni. Egy remek alternatíva a sajtos-kefires lepényke, ami aznap biztos helyettesíti a kenyeret, kiflit, zsemlét, de még a pitát is. Az elkészítése nagyon gyors, a tészta szinte 15 perc alatt elkészül, a sajttól és kefirtől pedig fantasztikus ízvilágot kap. Én kacsazsíron sütöttem aranybarnára, de akár „szárazon”, zsiradék nélkül is készíthetjük. Önmagában is finom, de akár szaftos húsokhoz is fogyaszthatjuk.

Sajtos-kefires lepény

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Egyéb ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Sertéskocsonya
Sertéskocsonya

A kocsonyahúst felöntöm vízzel, hozzáadom a fokhagymát, sót, borsot és olyan puhára főzöm, hogy a hús lefőjjön a csontról. Amikor megfőtt leszedem a húst a csontokról és tányérokba...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar Mascarpone
Mascarpone

500 ml habtejszín (legalább 30%-os) 1 ek citromlé (frissen facsart) A tejszínt gyöngyözésig (kb. 82-83ºC) melegítjük, és közben cukorhőmérővel folyamatosan ellenőri...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar Döner, gyros házilag pitával kicsit másképp
Döner, gyros házilag pitával kicsit másképp

A pitát én ilyen arányú lisztekkel szoktam elkészíteni, mert így egészségesebb, de az íze még mindig a megszokott fehér pékárukét hordozza. Elkészítjük a pita tésztát: Az összetevő...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Csokoládé fagylalt csokirajongóknak (fagylaltgépben)
Csokoládé fagylalt csokirajongóknak (fagylaltgépben)

Robotgéppel a cukrot és a tojássárgát fehéredésig keverem, majd hozzákeverem a kakaóport. A tejhez tördelem a csokoládét és gőz felett elkezdem melegíteni, hozzáöntöm a tojásos kev...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk