menu

Családireceptkönyv.hu

Sajtos kolbászos párna/Szoky


Írta:

Elk. idő: 1 óra
Adag: 65
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


- 500 g finomliszt,
- 200 g Szarvasi Fenomenale sajt,
- 400 g félzsíros tehéntúró,
- 100 g juh túró,
- 250 g teavaj,
- 130 g 20% tejföl,
- 2 db tojás sárgája,
- 12 g sütőpor,
- 150 g füstölt szárazkolbász,
- 1 db egész tojás a tészta lekenéséhez,
- 25 g adalékmentes erdélyi só,

Elkészítés:


Sütése 190 C fokon alsó felső sütési módozattal, középső polcon 25 perc. Ebből a tészta mennyiségből kb. 65 db párnácskát lehet megsütni. A kisült sós aprósüteményt egy fémdobozba téve, lefedve napokig vaj puhán lehet tartani, de az elcsomagolását csak már teljesen kihűlt állapotában tegyük meg! Kolbász helyett lehet akár apróra vágott és kisütött kolozsvári szalonnát is használni, a kolbászt nem kell előre kisütni. A füstölt kolbász ehető bélbe van töltve tehát annak a lehúzása nem szükséges!

Sajtos kolbászos párna/Szoky

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sós sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Sajtos kifli
Sajtos kifli

Az élesztőt felfuttatjuk a cukros tejben. A lisztben elkeverjük a sót, majd az összes hozzávalóval és az élesztővel együtt jól kidolgozzuk a tésztát. 6 részre osztva kis cipókat fo...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar Sajtos rúd recept
Sajtos rúd recept

A lisztet elkeverem a sóval és elmorzsolom a vajjal. A reszelt sajtból kb egy nagy maréknyit félreteszek a többit belekeverem a lisztbe. Annyi tejfölt adok hozzá amivel puha tésztá...

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Tamás
Gyors Pogácsa
Gyors Pogácsa

A lisztet összekeverjük az expressz élesztővel. Hozzáadjuk a sót, tejfölt, olvasztott vajat és a tojást. Konyhai robotgéppel sima tésztává dagasztjuk. Lisztezett deszkán kb. 2 cm...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Bory mama
Póréhagymás-gorgonzolás pite
Póréhagymás-gorgonzolás pite

A tésztához a lisztet elkeverjük a sóval. A vajat felkockázzuk, és a lisztes keverékhez adjuk. Ujjunkkal összemorzsoljuk, végül hozzáadjuk a tojások sárgáját és a hideg tejet. Eg...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk