- 250 g trappista sajt
- 250 túró
- 105 g teljes kiőrlésű liszt
- 45 g finomliszt
- 100 g Rama
- 1 tojás sárgája a kenéshez
- 1 teáskanál só
◾️A hozzávalókat összegyúrjuk. 2 cm vastagra nyújtjuk a tésztát.
◾️A legkisebb szaggatóval kiszaggatjuk.
◾️Sütőpapíros tepsire tesszük a korongokat.
◾️Megkenjük a tetejüket a tojássárgájával és ízlés szerint díszítjük (pl.: szezámmaggal).
◾️180 fokon 25-30 perc alatt megsül.
A tetejére szórhatunk magvakat (pl.: szezámmag, lenmag, egész kömény)
A TOAST kenyeret megkentem vajjal.....majd megszórtam egész köménnyel majd rátettem a vékonyra szelt sajtot......a sajttal felfele a goffri sütőbe tettem a tetejét ráhajtottam és r...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat összegyúrjuk, kemény tésztát kapunk. A formát kiolajozzuk, és szilikon kanállal besimítjuk a formákba, 200C-fokon 6-8 perc alatt készre sütjük. Aki szereti köménym...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1,5 kiló krumplit megfőzök sós vízben. Mikor puha leöntöm a vizet és áttnyomom krumplinyomón /ha v.kinek nincs lereszelheti apró reszelőn/. Hagyom teljesen kihülni, majd teszek a k...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű60 dkg lisztet 15 dkg baromfizsírral elmorzsolunk. Hozzáadunk 2 dl langyos tejben megfuttatott 3 dkg élesztőt, 30 dkg főtt áttört burgonyát, 3 kávéskanál sót, borsot, majorannát...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz