30 dkg liszt
1 csapott evőkanál ZSÍR
késhegynyi só
1 tojás
175 gramm tejföl (1 kis doboz)
A kenéshez:
2 evőkanál zsír (8 dkg)
egy kevés liszt. Világos ránrást készítek belőle és félreteszem
Jól nyújtható tésztát gyúrok.
Fél cm vastagra nyújtom és megkenem a 8 dkg zsírból és kevés lisztből készült kihűlt rántással és a két oldalát kissé behajtva feltekerem.
Folpackba csomagolva pár órát pihen a hűtőben. Minimum 1 óra, de egy egész éjszaka is lehet.
Utána 4-5 cm széles darabokra vágom és ezeket ismét kinyújtom a lehető legvékonyabbra.
Megkenem olvasztott zsírral és rászórom/kenem a tölteléket egy vastagabb csíkban. Ha nedves a töltelék, pl. túró, zsemlemorzsát szórok alá.
Feltekerem és sütőpapírral bélelt tepsibe teszem, lekenem tejföllel a tetejét és az oldalát is. Ettől lesz szép színe.
180 fokon kb 30 percig sütöm
A 2 csomag pudingport 1 dl vízzel mix-fixben elkeverjük. Az almát 4 dl vízben a cukorral megpároljuk (10-15 perc). Ha puha, hozzákeverjük az oldott pudingot. Jól összekeverjük és a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz egész tojásokat, a tojássárgákat és a cukrokat egy edényben forró víz felett sűrűre keverjük. Miután kihűlt, hozzáadjuk a lisztet, a kakaót, a felolvasztott margarint és a tojá...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűBekapcsoljuk a sütőt 180 fokra, alsó-felső sütésmódban. A tortaforma aljába sütőpapírt teszünk. A narancsot alaposan megmossuk, majd héjastul negyedeljük, kimagozzuk és aprítógépb...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA langyos tejben elkeverjük a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt és felfuttatjuk (kb. 10 perc). A lisztben elkeverjük a sót, a reszelt citrom héját, elmorzsoljuk benne a vajat,...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz