menu

Családireceptkönyv.hu

Sörkifli


Írta:

Elk. idő: 1 óra
Adag: 12 db
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


- 50 dkg finomliszt,
- 25 g élesztő,
- 2 ek. cukor,
- 1 ek. só,
- 2 ek. tejföl,
- 3 ek. olvasztott sertészsír,
- 2,5 dl tej,
- 5 dkg olvasztott vaj,
- 2 ek. nagyszemű só,
- 1 db tojás,

Elkészítés:


A lisztet egy tálba szitáljuk. Hozzászórjuk a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt, hozzákanalazzuk a tejfölt és ráöntjük az olvasztott zsírt és a langyos tejet. A sót a legvégén keverem hozzá, mert különben nem engedi az élesztőt felfutni. Kicsit átkeverjük a fakanállal, majd kézzel átgyúrjuk és puha ruganyos tésztát gyúrunk.
Letakarjuk és egy órát kelesztjük langyos helyen.
Ha kész kettévágjuk és mindkét bucit lisztezett felületen köralakúra kinyújtjuk. Olvasztott vajjal megkenjük és finoman megsózzuk.
12 szeletet vágunk belőle és feltekerjük kifli formába. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és megkenjük tojással, megkenjük nagyszemű tengeri sóval.
180 fokos előmelegített sütőben 20-25 perc alatt készre sütjük.

Sörkifli

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Kenyerek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Szlovák sörös kenyér
Szlovák sörös kenyér

♥Kovász hozzávalóit összekeverjük,10-12 órát állni hagyjuk.( este célszerű elkészíteni,másnap reggel már dolgozhatunk is vele) ♥A kenyér hozzávalóit dagasztó tálba tesszük az el...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Burgonyás kenyér
Burgonyás kenyér

1. A burgonyát kis kefével alaposan megtisztítjuk, megmossuk és héjában, sós vízben puhára főzzük. 2. A puhára főzött burgonyát meghámozzuk, és még melegen áttörjük. 3. Hag...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Zsuzsa
Indiai lepénykenyér
Indiai lepénykenyér

Keverjük össze a ozzávalókat. Annyi meleg vizet adjunk hozzá, hogy gyúrható, pizzatésztánál keményebb tésztát kapjunk. Minimum 1 órát kelesszük. Nagyon vékonyra kell nyújtani é...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Ezer éve nem ettem ilyen finom kenyeret! Egy pékmest
Ezer éve nem ettem ilyen finom kenyeret! Egy pékmest

A kenyérsütést megelőző este készítsünk egy nokedliszerű tésztát, 40 dkg lisztből, 1 dkg élesztőből, és 3 dl vízből. A következő napon adjunk a tésztához fél dl olajat, két dkg sót...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk