menu

Családireceptkönyv.hu

Sonkás-sajtos tekercs


Írta:

Elk. idő: 1 óra
Adag: 20 db
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


- 50 dkg finomliszt,
- 5 dkg rétes liszt,
- kb. 3 dl tejföl,
- 0,5 dl tej,
- 0,5 dl olaj,
- 1 tojás,
- 5-6 g szárított élesztő,
- csipet cukor,
- csapott teáskanál só,
A töltelékhez:
- 15 dkg sonka,
- 10 dkg virsli,
- 2 db lila hagyma,
- fél fej fokhagyma,
- 0,5 dl olaj,
- 5 dkg vaj (vagy margarin),
- 20 dkg trappista sajt,
- őrölt bors,
-esetleg só ízlés szerint,
- + a tetejére a kenéshez 1 tojás felverve, szezámmag, lenmag,

Elkészítés:


Az átszitált liszthez hozzáadom a réteslisztet, cukrot, sót, szárított élesztőt és összekeverem.
A tejet és tejfölt meglangyosítom, hozzáadom a liszthez, valamint az olajat és tojást is, és összegyúrom, dagasztom. Picit lehet ragacsos, lágy a tészta, de ha nagyon lágy, adjunk még hozzá pici lisztet, vagy ha keménynek érezzük, dagasszunk még hozzá kis tejfölt. Letakarva duplájára kelesztem.
Amíg a tészta kel, előkészítem a töltelék hozzávalóit:
A sonkát és virslit apró kockákra vágom, kevés olajon megsütöm (nem pirosra, mert még úgyis sülni fog a tésztában is!), közben ízlés szerint borsozom, és ha kell sózom is..
A megsütött sonkás-virslis keveréket kiveszem a serpenyőből egy tálkába és a visszamaradt olajban/zsiradékban megolvasztom a vajat (vagy a margarint), belereszelem a fokhagymát.
A lila hagymát vékonyra szeletelem, lereszelem a trappista sajtot.
Ha megkelt a tészta, 2 részre osztom. Vékony téglalappá nyújtom az egyik tésztát, kb. 3-4 mm vastagra, megkenem a vajas fokhagymával, megszórom sonkával, lila hagymával, majd reszelt sajttal és szorosan összetekerem (mint a piskótatekercset). Ugyanígy járok el a másik tésztával is.
A hosszú tekercseket trapéz alakúra vágom (ahogy lent a fázis képeken látható) és sütőpapíros vagy vajjal kikent/lisztezett tepsibe sorakoztatom.
A tetejét lekenem a felvert tojással, megszórom szezámmaggal,lenmaggal (esetleg reszelt sajtot is lehet a tetejére tenni, vagy köménymagot).
Előmelegített sütőben 180 fokon légkeveréses programon sütöm kb. 15 percig. (A sütési idő csak tájékoztató jellegű, sütőtől függően eltérhet!)

Sonkás-sajtos tekercs

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sós sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Sós teasütemény
Sós teasütemény

A hozzávalókból tésztát gyúrunk, úgy hogy az élesztőt belemorzsoljuk a lisztbe de nem kell keleszteni. Ujjnyi vastagságúra nyújtjuk, megkenjük tojássárgájával ( lekenhetjük egész...

Elkészítési idő: 3 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Éva
Sajtos stangli
Avatar Éva Kedvelnék
Sajtos stangli

- Az élesztőt felfuttatjuk kevés langyos tejben. - A kimért lisztet tálba tesszük, hozzáadjuk a a margarint, a zsírt, a tojássárgákat, a fele reszelt sajtot, a tejfölt, sót, a fe...

Elkészítési idő: 3 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar NoCarb tésztában sült fűszeres darált hús
NoCarb tésztában sült fűszeres darált hús

A tojásokat villával felverjük,hozzáadjuk a kókuszolajat,vizet.A száraz hozzávalókat egy tálba szitáljuk majd a nedves hozzávalókkal összegyúrjuk.Közben a húst ledaráljuk...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Sajtos tallér
Sajtos tallér

Elkészíthetjük korábban is, de akkor ne a fagyasztóba, hanem a hűtőbe tegyük a nyers tésztát. A hozzávalókat gyors mozdulatokkal összegyúrjuk. Folpackra pakoljuk és hengert formáz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk