- 40 dkg finomliszt,
- 10 dkg kenyérliszt,
- 2 csapott tk. só,
- 0,5 dl olaj,
- 1,5 dl víz,
- 1,5 dl tej,
- 2 dkg friss élesztő,
- 1 tk. cukor,
A folyadékokat beleöntjük a dagasztótálba, beleszórjuk a cukrot és belemorzsoljuk az élesztőt. Jól elkeverjük, majd hozzáadjuk a lisztet, a sót, az olajat. Bedagasztjuk a tésztát. Ha ragacsos, akkor kevés lisztet adhatunk még hozzá.
Kelesztőtálba duplájára kelesztjük.
Lekenjük felvert, egész tojással, megszórjuk szezámmaggal, fekete szezámmal vagy nigella maggal és kb. 30 perc alatt szép pirosra sütjük. Rácson hűtjük ki.
Langyosítsuk meg a vizet és tejet Kenyérütőgépbe öntöttem, rá a fele liszt, majd só, puha vaj. Másik fele liszt, és arra tettem a tojást, a cukrot és a / 7 dkg / porélesztőt . Eli...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűÖsszegyúrni pár perc alatt, (ha szükséges gyúrás közben, ha kemény mehet bele még kevés víz vagy épp liszt ha nagyon ragad. Egy jó órát keleszteni, kihúzni , mint a rétest, összeh...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesElsőként vágd le a kenyérszeletek héját, majd bélelj ki velük egy megvajazott tepsit. A kenyerekre szórd rá a vagdalt kolbászt vagy sonkát, esetleg mindkettőt, végül pedig a reszel...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű