menu

Családireceptkönyv.hu

Toszkán vaj gombák


Írta:

Elk. idő: 1 óra
Adag: 4
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók:
- 4 ek vaj,
- 2 gerezd zúzott fokhagyma,
- 1 ek paradicsom szósz,
- 1 kg apró gombák megtisztítva,
- 6-7 koktél paradicsom,
- 2 dl tejszín,
- 10 dkg frissen reszelt parmezán,
- só,
- frissen őrölt fekete bors,
- csipet zúzott paprika pehely,
- marék spenót,
- vékonyra vágott bazsalikom a körethez

Elkészítés:


Egy nagy serpenyőben közepes lángon megolvasztjuk a vajat. Hozzá adjuk a fokhagymát és paradicsompasztát, és főzzük 1 percig. Adjuk hozzá gombát és a paradicsomot, és főzzük, amíg a gombák megpuhulnak, illetve a paradicsomok elkezdenek szétrobbanni, kb. 5 perc.
Tejszínnel és parmezán sajttal sűrítjük és ízesítsük sóval, borssal és egy csipet pirospaprika pehellyel, majd átforraljuk. Hozzáadjuk a spenótot, és még további 5 percig főzzük, amíg a szósz megvastagodik és a spenót megpuhul.
Díszítsük bazsalikommal tálalás előtt.

Toszkán vaj gombák

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Gombás ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Krisztina
Rántott gomba
Rántott gomba

A gombát először a felvert tojásokba, majd útifű maghéjat, lereszelt száraz fehérjekenyeret összekeverünk ízlés szerinti fűszerekkel (pl. só, bors, cayenne bors, pirospaprika, kaku...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Krisztina
Rablóhús
Rablóhús

A húst felkockázzuk, befűszerezzük és hűtőben állni hagyjuk legalább egy órát. A szalonnát kb 2x2 cm-es kockákra vágjuk, a kolbászt felkarikázzuk. A paprikát felkockázzuk, a hagym...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Sonkás gombás töltött paradicsom
Sonkás gombás töltött paradicsom

A gombát megtisztítjuk, és kevés olajon megpároljuk. Amikor készen van, hozzáadjuk az apró csíkokra vágott sonkát. Beletesszük a be áztatott és kinyomkodott zsemlét, a fokhagymát,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Gombás-borsós-tejfölös ragu spagettivel
Gombás-borsós-tejfölös ragu spagettivel

1. Az apróra vágott vöröshagymát egy kis olajon megdinszteljük, majd felengedjük egy kis vízzel, megszórjuk pirospaprikával és a megtisztított kicsire vágott gombát rádobjuk és fed...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk