Hozzávalók:
- 4 ek vaj,
- 2 gerezd zúzott fokhagyma,
- 1 ek paradicsom szósz,
- 1 kg apró gombák megtisztítva,
- 6-7 koktél paradicsom,
- 2 dl tejszín,
- 10 dkg frissen reszelt parmezán,
- só,
- frissen őrölt fekete bors,
- csipet zúzott paprika pehely,
- marék spenót,
- vékonyra vágott bazsalikom a körethez
Egy nagy serpenyőben közepes lángon megolvasztjuk a vajat. Hozzá adjuk a fokhagymát és paradicsompasztát, és főzzük 1 percig. Adjuk hozzá gombát és a paradicsomot, és főzzük, amíg a gombák megpuhulnak, illetve a paradicsomok elkezdenek szétrobbanni, kb. 5 perc.
Tejszínnel és parmezán sajttal sűrítjük és ízesítsük sóval, borssal és egy csipet pirospaprika pehellyel, majd átforraljuk. Hozzáadjuk a spenótot, és még további 5 percig főzzük, amíg a szósz megvastagodik és a spenót megpuhul.
Díszítsük bazsalikommal tálalás előtt.
A gombát először a felvert tojásokba, majd útifű maghéjat, lereszelt száraz fehérjekenyeret összekeverünk ízlés szerinti fűszerekkel (pl. só, bors, cayenne bors, pirospaprika, kaku...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: NehézA húst felkockázzuk, befűszerezzük és hűtőben állni hagyjuk legalább egy órát. A szalonnát kb 2x2 cm-es kockákra vágjuk, a kolbászt felkarikázzuk. A paprikát felkockázzuk, a hagym...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA gombát megtisztítjuk, és kevés olajon megpároljuk. Amikor készen van, hozzáadjuk az apró csíkokra vágott sonkát. Beletesszük a be áztatott és kinyomkodott zsemlét, a fokhagymát,...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Az apróra vágott vöröshagymát egy kis olajon megdinszteljük, majd felengedjük egy kis vízzel, megszórjuk pirospaprikával és a megtisztított kicsire vágott gombát rádobjuk és fed...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz