menu

Családireceptkönyv.hu

Túrós batyu


Írta:

Elk. idő: 2 óra
Adag: 12 db
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


A tésztájához:
- 30 dkg liszt,
- 1,5 dl langyos tej,
- 2 dkg friss élesztő,
- csipet só,
- 5 dkg cukor,
- 1 tojás,
- 5 dkg langyos, olvasztott vaj,
A töltelékhez:
- 40 dkg tehéntúró,
- 5 dkg cukor,
- 2 tojás,
- 5 dkg mazsola,
- 2 csomag vaníliás cukor,

Elkészítés:


A tejbe kevés cukrot szórunk és elkeverjük benne az élesztőt, majd a többi hozzávalóval rugalmas, nem túl lágy tésztát dagasztunk. Ha túl lágy lenne, adhatunk még hozzá kevés lisztet.
Letakarjuk és langyos, huzatmentes helyen duplájára kelesztjük.
A tehéntúrót villával jól összetörjük, hozzákeverjük a cukrot, a vaníliát, a tojások sárgáját és a mazsolát, majd óvatosan belevegyítjük a keményre felvert tojásfehérje habot is.
A megkelt tésztát enyhén lisztezett munkalapra borítjuk és egy 27X40 cm-es vékony lappá nyújtjuk. A lapot 12 négyzetre vágjuk, mindegyik közepébe jó evőkanál túrókrémet teszünk, majd a sarkokat összefogjuk és ráadásul egyet csavarunk is az egészen. Sütőpapíros tepsibe helyezzük, tiszta konyharuhával letakarjuk és további 30 percet kelesztjük. Ha a táskák szétnyílnának kelés közben, ismét csavarjunk egyet az összefogott sarkokon.
180 C fokra előmelegített sütőben szép rózsaszínűre sütjük.

Trükkök, tippek, praktikák:


A batyuk közeit olajjal, a tetejét tojással megkenjük. Közepesen meleg sütőbe arany barnára sütjük.

Túrós batyu

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Fatörzs torta
Fatörzs torta

A tojásokat szétválasztjuk. A sárgákat habosra keverjük a cukorral. A lisztet összekeverjük a sütőporral. A tojásfehérjét kemény habbá verjük. A tojássárgához hozzászitáljuk a s...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Monamari
Kókuszkocka
Kókuszkocka

Megolvasztjuk a vajat. Összekeverjük a porcukorral, a vaníliás cukorral, a mézzel, a tojással és a reszelt citromhéjjal. Elkeverjük a lisztet a sütőporral, és a tejjel váltakozva a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Nyújtófás  rétes
Nyújtófás rétes

A lisztet, tojást, tejfölt, sót összedolgozzuk, míg össze nem áll. (Előfordulhat, hogy ez a tejföl mennyiség valakinek kevés lesz, liszt fajtától függő, mennyit vesz fel.) Ha...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: RECEPTEK
ALMÁS CSAVART
ALMÁS CSAVART

Az élesztőt felfuttatjuk a langyos tejben 1 ek cukorral. A lisztet egy tálba öntjük, hozzáadjuk a sót, kicsit betakarjuk, majd a felfutott élesztőt, a maradék cukrot, a tojást és a...

Elkészítési idő: 2 óra 30 perc
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk