menu

Családireceptkönyv.hu

Zebratorta mandarin sorbet-val


Írta:

Elk. idő: 1 óra
Adag: 20 db
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


Hozzávalók:
- 1 tk. sütőpor,
- 5 dkg cukor,
- 12,5 dkg vaj,
- 1 tojás,
- 1 csipet só,
- 30 dkg liszt,
A krémhez:
- 4 dl tejföl,
- 1,5 dl olaj,
- 15 dkg cukor,
- 2 tojás,
- 2 ek. citromlé,
- 1 cs. vaníliás pudingpor,
- 2 ek. cukrozatlan kakaópor,
- 75 dkg krémesre áttört túró,

Elkészítés:


A tészta hozzávalóit összegyúrom, és pihentetés nélkül kibélelek vele egy 28 cm-es kapcsos tortaformát. A túrókrém hozzávalóit (a kakaó kivételével) egy nagy keverőtálba teszem, és kézi mixerrel addig keverem, amíg teljesen sima, csomómentes krémet kapok. Megfelezem a krémet, és az egyik felébe belekeverem a kakaóport. Elkezdem a forma töltését. Egy mártásos kanállal elkezdem a tésztára kanalazni felváltva a kétféle krémet. Egész egyszerűen középre rakok egy kanál fehér krémet, erre egy kanál kakaósat és így tovább, amíg a krémből tart. 175°C fokra előmelegített sütőbe teszem, és kb. 50 perc alatt készre sütöm. Felvágni csak teljesen kihűlt állapotban ajánlatos.
Azért használok mártáshoz használatos merőkanalat, mert azt tapasztaltam, annak van a legmegfelelőbb mérete. Nagyobb, mint egy leveseskanál, és kevésbé folyik le róla a krém. Szebben lehet adagolni vele, és a csíkok is jobban mutatnak, láthatóbban elválnak egymástól.
Hőlégkeveréses sütőben elég a 175°C fok, alsó-felső lángnál inkább 190°-200°C fokon kell sütni.

Zebratorta mandarin sorbet-val

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Anikó
0. / Tojásfehérje/ Gyümölcs kenyér
0. / Tojásfehérje/ Gyümölcs kenyér

Tojásfehérjét felverni, hozzá cukor. Lisztbe keverni a gyümölcsöket. A két masszát összekeverni,formába önteni. 180 fokon 30-40 perc

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Írta: Tünde
Fordított citromtorta
Fordított citromtorta

A tojássárgáját az olajjal, 2 kanál cukorral, a citrom levével és a vízzel habosra kikeverem. A tojások fehérjét a maradék cukorral kemény habbá verem, majd a két masszát óvatosan...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Csuri
Calas - rizsfánk
Calas - rizsfánk

1. A tojást a sóval felverjük. Hozzáadjuk a vaníliakivonatot, majd apránként hozzákeverjük a lisztet, a cukrot, a sütőport és a fűszereket. 2. A főtt rizst villával átdolgoz...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Torta alap receptje
Torta alap receptje

A sütőt 200 fokra előmelegítjük. A tojások fehérjét és sárgáját szétválasztjuk. A sárgáját a cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük. A lisztet összekeverjük a sütőporral...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk