- 1/2 kg teljes kiőrlésű liszt,
- 3 kanál korpa,
- 1/4 kg fehér liszt,
- 1 cs szárított élesztő,
- só,
- bors,
- oregánó,
- kömény,
- bazsalikom,
- zöldségzöldje,
- 1 répa,
- 1 hagyma,
- 1 paprika,
- 2 gerezd fokhagyma
A száraz összetevőket összekeverem a kihűlt és megdinsztelt hagymával, 1 paprikával, 2 gerezd fokhagymával.
Annyi kefírt adunk hozzá, hogy jól ki lehessen dolgozni. 1 órát kelesztjük, megformázzuk és 200 fokon kb 40 percig sütjük. 2 formában elosztva megsütjük.
1. A hozzávalókból tésztát dagasztunk, amit harminc-negyven perc alatt meleg helyen, letakarva a duplájára kelesztünk. 2. A sütőt ekkor bekapcsoljuk/begyújtjuk, és 220 fokra állít...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA langyos cukros vízben felfuttatjuk az élesztőt. Ezt a többi hozzávalóval együtt (az újhagymát felkarikázva), csomómentesre kavarjuk, az olajat már csak a vége fele adjuk hozzá. S...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű1. A hozzávalókat kimérjük egy tálba. 2. Nagyjából az egészet összekeverjük egy villa segítségével. 3. Ezután összegyúrjuk. Nem kell tökéletesnek lennie, ez egy kétperces mutatvá...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: Könnyűsütés előtti este 40 dkg liszt bl80 1 dkg élesztő 3 dl víz ebből galuska szerűen fakanállal összekeverni, letakarva én kelesztő tálba raktam, a konyha pulton hagyni másnapig…...
Elkészítési idő: 4 óra Nehézség: Közepes