menu

Családireceptkönyv.hu

Zserbó tekercs


Írta:

Elk. idő: 1 óra
Adag: 20 db
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


- 40 dkg liszt,
- 5 dkg cukor,
- 10 dkg zsír,
- 1 db tojás,
- 1 db citrom reszelt héja,
- 2 dkg élesztő,
- 1 dl langyos tej,
- só,
- 30 dkg darált dió,
- 25 dkg házi barack lekvár,
- 2 cs. vaníliacukor,
Csokoládé máz:
15 dkg tejcsokoládét olvasztottam fel, 2 evőkanál olajjal és azzal vontam be az egyik sütemény tetejét.
A másik tekercshez, 15 dkg fehér csokoládét használtam.
De mindenki kedve szerint díszítheti, én most így csináltam.

Elkészítés:


A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzá adjuk a cukrot. Majd a tojást és a zsírt, a citrom reszelt héját. Hozzá öntjük a langyos tejben felfuttatott élesztőt és összedolgozzuk, ha lágy a tészta, 1 kanál réteslisztet adjunk hozzá. Félretesszük pihenni folpackba, kb. 30 percre hűtőszekrényben. Majd 2 részre osztjuk, nyújtjuk, lekvárral megkenjük, majd dióval megszórjuk, 2 cs. vaníliacukrot szórunk rá. Reszelhetünk még rá citromhéjat is.
A sütőt kapcsoljuk be 180 fokra. Amíg a sütő melegszik, addig hagyjuk pihenni a tekercseket. Villával szurkáljuk meg a tekercseket egészen az aljáig. Kb. 25 -30 perc alatt készre sütjük.

Zserbó tekercs

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Veres Gabi
Gyömbéres csokoládés körtetorta (francia )
Gyömbéres csokoládés körtetorta (francia )

6-8 adag 12 dkg vaj 12 dkg porcukor só 2,5 dkg holland kakaópor 2,5 dkg darált mandula 20 dkg liszt 1 tojás 0,5 dl jeges víz 25 dkg keserű csokoládé 3 dl tejszín...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Kakaós kevert
Kakaós kevert

A tojást a zsírral előbb habosra keverjük, hozzáadjuk a tej felét, a cukrot és a kakaót. 10 percig keverjük, beleszitáljuk a lisztet a sütőporral, és a maradék hideg tejjel hígítju...

Elkészítési idő: kb 1-óra
Nehézség: Könnyű
share
Citromos - Citromos kocka
Citromos - Citromos kocka

1. A tojást habosra keverjük a cukorral, majd minden hozzávalót hozzáadunk, és jól eldolgozzuk. 2. Híg, folyékony tésztát kapunk, nem kell megijedni. 3. Tepsibe öntjük (kis...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Preckedli, a legomlósabb diós linzer (bögrésen is)
Preckedli, a legomlósabb diós linzer (bögrésen is)

1. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk. 2. Lisztezett felületen legalább egy centi vastagra nyújtjuk. 3. Virágokat szaggatunk belőle, majd sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk