24 cm-es tortaformához:
30 dkg Győri Édes keksz
15 dkg vaj
1-2 ek tej (hideg)
a narancsos-sajtkrémhez:
25 dkg mascarpone
15 dkg porcukor
2 cs vaníliás cukor
2 ek frissen facsart narancslé
1 narancs reszelt héja
2 cs vaníliás pudingpor (főzős)
5 dl tej
10 g porzselatin
1 dl víz
4 dl Hulala (v. habtejszín)
2 narancs felkockázva
A kekszet daráljuk le, majd adjuk hozzá a felolvasztott vajat, és kanállal keverjük alaposan össze. Keverés közben, ha túl száraz lenne, akkor adjunk hozzá 1-2 ek hideg tejet.
A tortaformát béleljük ki sütőpapírral, majd öntsük bele egyenletesen a vajas-kekszet. Ezután tenyérrel jól nyomkodjuk le, majd tegyük be a hűtőbe hogy lehűljön, és megdermedjen.
Amikor már teljesen lehűlt, vegyük ki a formából, és óvatosan húzzuk le a sütőpapírt, majd a papírral együtt helyezzük vissza a formába.
A mascarponét keverjük simára a porcukorral, a vaníliás cukorral, a frissen facsart narancslével, és a reszelt narancshéjjal.
A pudingport keverjük simára egy kevés tejjel, majd adjuk hozzá a maradék tejet, és állandó kevergetés mellett főzzük sűrűre. Ezután kevergetve hűtsük ki egészen. (ha kevergetve hűtsük ki, akkor szép sima lesz a krém)
Amikor a puding teljesen kihűlt, állandó keverés mellett, apránként adagoljuk hozzá az előzőleg simára kevert mascarponekrémhez.
A vizet forraljuk fel, majd vegyük le a tűzről és keverjük hozzá a porzselatint. Addig keverjük, még a zselatin teljesen feloldódik, és lehűl.
Ezután a zselatint öntsük hozzá a krémhez, majd szintén keverjük simára.
A Hulalát (v. habtejszínt) verjük fel kemény habbá, majd fakanállal apránként, óvatosan hogy a hab ne törjön, keverjük hozzá a krémhez. Keverés közben adjuk hozzá a felkockázott narancsot is.
Vegyük ki a tortaformát a hűtőből, majd egyenletesen kanalazzuk rá a kekszes alapra a narancsos-mascarponekrémet.
Ezután tegyük be a hűtőbe legalább 2-3 órára (v. egész éjszakára) hogy a krém teljesen megdermedjen, és az ízek jól összeérjenek.
Tálalás előtt vegyük ki a tortát a hűtőből, helyezzük tálcára, szórjuk meg tortadarával, majd ízlés szerint felszeletelve kínáljuk.