24 darabhoz:
35 dkg liszt
5 dkg friss élesztő
1,7 dl langyos víz
1/2 kávéskanál só
kevés olaj
1 tojásfehérje
sóvirág
25 dkg lisztet tálba szitáltam, a közepébe készített mélyedésbe morzsoltam az élesztőt, és a víz folyamatos adagolásával lágy tésztát gyúrtam.
Konyharuhával letakarva langyos helyre tettem, és 1 éjszakán át pihentettem.
Másnap a megkelt tésztához szitáltam a maradék lisztet és a sót, majd egynemű tésztává dolgoztam.
Lefedve további 1 órán át kelesztettem.
Gyúródeszkára borítva finoman átgyúrtam, 24 részre osztottam.
Mindegyiket kb. 30 cm hosszú rúddá sodortam, majd a rudakat beolajozott sasliknyársakra csavartam.
Sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztattam, a tetejüket megkentem enyhén felvert tojásfehérjével, és megszórtam sóvirággal.
Letakarva addig pihentettem, amíg a sütő bemelegedett.
Végül a 200 fokos sütőben kb. 1/2 óra alatt ropogósra sütöttem.
Miután pár percet hűlt, a nyársakat óvatosan kihúztam a spirálokból.