30 dkg liszt
1 csomag sütőpor
1 tojas
1 csipet so
2 evőkanál cukor
1 csomag vaníliás cukor
1 kis pohár tejföl
pici rum
A hozzávalókat jól összegyúrjuk, majd nagyobb pogácsa szaggatóval kiszúrjuk.
A közepét ujjal picit benyomjuk, és fejjel lefelé forró olajba tesszük és fedő alatt sütjük.
Nem lesz zsíros, gyorsan elkészül. Miközben az olajat melegítjük, kiszaggathatjuk a fánkokat.
Az almát hámozzuk meg, reszeljük le, és alaposan dolgozzuk össze a többi hozzávalóval. Forró olajban evőkanálnyi adagokban süssük ki.
Elkészítési idő: 30 Nehézség: KönnyűMásfél liter lisztből kiveszünk két dl-t, összekeverjük két jó kanál zsirral. A többi lisztet összegyürjuk két tojással, tejföllel, jó kemény tésztának. Kinyújtjuk, rákenjük a zsir...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit a liszt és a szódabikarbóna kivételével egy tálba tesszük. Egy lábosban vizet forralunk és erre helyezzük a tálat az alapanyagokkal. 5 percig gőz fölött összem...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűÖsszedolgozni.3 felé osztani ,38 x 25 cm nyújtani. 180 fokon 15-20 percig sütni. Krém:tej,liszt főzni,hűteni.A többi hozzávalóval habosra keverni.A lapokat megkenni. Máz:cukor,...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz