Hozzávalók:
a tésztához:
30 dkg rétesliszt
3 dl 20%-os tejföl
25 dkg porcukor
3 tojás
1 tasak vaníliás cukor
1 tasak sütőpor
1 citrom reszelt héja és leve
só;
Töltelék:
80 dkg cseresznye
2 evőkanál porcukor
1 mokkáskanál őrölt szegfűszeg
1 teáskanál őrölt fahéj
A kimagozott cseresznyét fahéjas-szegfűszeges porcukorba forgatjuk.
A tésztához robotgéppel kikeverjük a tojásokat, porcukorral, majd hozzákeverjük a sütőporos lisztet, a tejfölt, a vaníliás cukrot, a citromlét, reszelt citromhéjjal ízesítjük és csipetnyi sót teszünk bele, hogy az édes ízt kihozza.
A masszát egy közepes méretű, sütőpapírral borított tepsibe simítjuk és egyenletesen megszórjuk a cseresznyével.
180 fokra előmelegített sütőbe tesszük és kb. 25 perc alatt megsütjük – tűpróbával ellenőrizzük.
A tepsiben hagyjuk langyosra hűlni, majd felszeleteljük.
A kimagozott meggyet lecsöpögtetjük. 20 dkg vajat 18 dkg cukorral, sóval és egy zacskó vaníliás cukorral krémesre keverem. Egyenként beledolgozom a tojásokat és a tejjel váltogatva...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KözepesA muffin tepsibe papír kapszlikat teszünk, majd mindegyikbe belehelyezünk egy darab kekszet. A mascarponét, a tejföllel és a porcukorral krémesre kavarjuk, majd hozzáadjuk a tojáso...
Elkészítési idő: 25 perc Nehézség: KönnyűAz elesztot keves langyos tejjel es cukorral felfuttatom Egy talban beleszitalom a lisztet,hozzateszem a tojast,olajat,cukrot,a felfuttatott elesztot,sot,es a tejet lassan adagolv...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztához az olajat és a narancslevet egy keverőtálba öntjük, hozzáadjuk a cukrot és a narancs reszelt héját, egy kanállal összekeverjük, majd a sütőport és a lisztet is hozzáönt...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű