1 kg gesztenye
Mielőtt nekilátunk a sütésnek, min. 2 órára áztassuk vízbe a gesztenyéket. Ha az időnk engedi, akár egy egész éjszakát vagy napot is állni hagyhatjuk. Ezután X-alakba egyesével vagdossuk be a gesztenyéket. Helyezzük őket a sütőpapírral kibélelt tepsibe, fedjük le őket alufóliával és 220 fokra előmelegített sütőben kb. 20 percig süssük. Ezután vegyük le a fóliát, és süssük további 5 percig. Garantált lesz a siker.
Kefír és joghurt készítése Ha kefírt vagy joghurtot szeretnénk készíteni a friss tejből, akkor célszerű először felforralni, majd a szobahőmérsékletre hűlése után habverővel vagy...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézEzeket mindet feldarabolva egy nagyobb lábosba teszem... alaposan szét főzöm... botmixerrel mixelem... jó krémessé teszem... mehet vissza a tűzre... most már tenni kell rá egy fedő...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA húst megmossuk, lapjában vékony szeletekre vágjuk és kevés vajon minden oldalukat pirosra sütjük. Mindet tűzálló edénybe tesszük, leöntjük a tejszínnel, rászórjuk az aprított fok...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kézmeleg vízben keverd el a cukrot és az olívaolajat, és morzsold bele az élesztőt. Hagyd néhány percig felfutni. A lisztet és a sót szitáld egy nagyobb munkapultra vagy edény...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű