menu

Családireceptkönyv.hu

Tiramisu


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


50 dkg mascarpone

3 dl tej

1 csomag tiramisu ízesítésű pudingpor

4 ek porcukor (ha édesebben szeretjük, akkor több, kóstoljuk meg a krémet)

2 dl habtejszín

15 cm átmérőjű, kb. 2 cm vastag piskóta lap (ez lesz a torta alja, a stabilitás miatt van szükség rá – bevallom, én bolti tortalapot használtam)

40 dkg babapiskóta

2 dl erős presszó kávé

1 kanál mandulalikőr (vagy kevés színtelen mandulaaroma, de ezek el is hagyhatók)

2-3 ek cukrozatlan kakaópor

Elkészítés:


A tortát 18 centi átmérőjű tortaformában készítsük el. Ha nagyobb a formánk, a krém mennyiségét is növelni kell, vagy a szegélyt adó babapiskótákat meg kell kurtítani, mert nem lesz ilyen magas a töltelék.

A tiramisu pudingot 3 dl tejjel és egy kanál cukorral elkészítjük, hagyjuk kihűlni. Ügyeljünk rá, hogy a puding csomómentes legyen! Ha kihűlt, habosra keverjük a szobahőmérsékletű mascarponeval és a cukorral.

A hideg tejszínt kemény habbá verjük, három evőkanálnyit félreteszünk a díszítéshez. A tejszínt óvatosan beleforgatjuk a mascaponés krémbe, kicsit fellazítjuk vele. Hűtőbe tesszük.

Megfőzzük a kávét, és egy lapos edénybe töltjük. A piskótalapból kivágunk egy 15 centis kört és a tortaformába tesszük. Körberakjuk babapiskótával. Kevés kávét csepegtetünk a piskótalapra, és elsimítunk rajta egy ujjnyi krémet. A babapiskótákat mártsuk meg a kávéban, de csak egy pillanatra! Ne hagyjuk hogy szétázzanak, különben a torta szét fog esni.

A kávés babapiskótákat rendezzük a piskótalapra, majd ismét krém következik. Simítsuk el a krémet, szórjuk meg alaposan a kakaóporral, s jöhet egy újabb réteg krém! Erre egy sor kávés babapiskóta kerül, majd ismét krém

Trükkök, tippek, praktikák:


A tortát egy éjszakára tegyük a hűtőbe. Tálalás előtt szórjuk meg a tetejét kakaóporral, és díszítsük a félretett tejszínhabbal.

Tiramisu

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Felfújt túró (CH)
Felfújt túró (CH)

Sütőt 175 fokra előmelegítjük. Tojásokat szétválasztjuk. Sárgáját habosra keverjük a steviával, hozzáadjuk az áttört túrót, lisztet, citrom reszelt héját, levét, vaníliát. Tojá...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Gyümölcsmártásos finomság.
Gyümölcsmártásos finomság.

Először a gyümölcsmártást készítjük el. Ehhez a cukrot egy forró serpenyőbe szórjuk, hozzáöntjük az 1 dl fehérbort és hagyjuk, hogy beinduljon a karamellizálódás. Erre dobjuk a sző...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Ildikó
kifli
kifli

Az élesztőt felfuttatom a meleg, cukrozott tejjel. A lisztet beleöntöm egy keverőtálba, mehet hozzá a só, és az olvasztott vaj. Majd az élesztős tej is. Pár perc alatt készre da...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
SZILVÁS COBBLER
SZILVÁS COBBLER

A lisztet, a csipet sót, és a vajat morzsoljuk össze. Ezután keverjük hozzá a porcukrot, a vaníliás cukrot, őrölt fahajat, és sütőport, majd az egész tojást, és a habtejszínt. Gyú...

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk