50 dkg mascarpone
3 dl tej
1 csomag tiramisu ízesítésű pudingpor
4 ek porcukor (ha édesebben szeretjük, akkor több, kóstoljuk meg a krémet)
2 dl habtejszín
15 cm átmérőjű, kb. 2 cm vastag piskóta lap (ez lesz a torta alja, a stabilitás miatt van szükség rá – bevallom, én bolti tortalapot használtam)
40 dkg babapiskóta
2 dl erős presszó kávé
1 kanál mandulalikőr (vagy kevés színtelen mandulaaroma, de ezek el is hagyhatók)
2-3 ek cukrozatlan kakaópor
A tortát 18 centi átmérőjű tortaformában készítsük el. Ha nagyobb a formánk, a krém mennyiségét is növelni kell, vagy a szegélyt adó babapiskótákat meg kell kurtítani, mert nem lesz ilyen magas a töltelék.
A tiramisu pudingot 3 dl tejjel és egy kanál cukorral elkészítjük, hagyjuk kihűlni. Ügyeljünk rá, hogy a puding csomómentes legyen! Ha kihűlt, habosra keverjük a szobahőmérsékletű mascarponeval és a cukorral.
A hideg tejszínt kemény habbá verjük, három evőkanálnyit félreteszünk a díszítéshez. A tejszínt óvatosan beleforgatjuk a mascaponés krémbe, kicsit fellazítjuk vele. Hűtőbe tesszük.
Megfőzzük a kávét, és egy lapos edénybe töltjük. A piskótalapból kivágunk egy 15 centis kört és a tortaformába tesszük. Körberakjuk babapiskótával. Kevés kávét csepegtetünk a piskótalapra, és elsimítunk rajta egy ujjnyi krémet. A babapiskótákat mártsuk meg a kávéban, de csak egy pillanatra! Ne hagyjuk hogy szétázzanak, különben a torta szét fog esni.
A kávés babapiskótákat rendezzük a piskótalapra, majd ismét krém következik. Simítsuk el a krémet, szórjuk meg alaposan a kakaóporral, s jöhet egy újabb réteg krém! Erre egy sor kávés babapiskóta kerül, majd ismét krém
A tortát egy éjszakára tegyük a hűtőbe. Tálalás előtt szórjuk meg a tetejét kakaóporral, és díszítsük a félretett tejszínhabbal.
Sütőt 175 fokra előmelegítjük. Tojásokat szétválasztjuk. Sárgáját habosra keverjük a steviával, hozzáadjuk az áttört túrót, lisztet, citrom reszelt héját, levét, vaníliát. Tojá...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőször a gyümölcsmártást készítjük el. Ehhez a cukrot egy forró serpenyőbe szórjuk, hozzáöntjük az 1 dl fehérbort és hagyjuk, hogy beinduljon a karamellizálódás. Erre dobjuk a sző...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz élesztőt felfuttatom a meleg, cukrozott tejjel. A lisztet beleöntöm egy keverőtálba, mehet hozzá a só, és az olvasztott vaj. Majd az élesztős tej is. Pár perc alatt készre da...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet, a csipet sót, és a vajat morzsoljuk össze. Ezután keverjük hozzá a porcukrot, a vaníliás cukrot, őrölt fahajat, és sütőport, majd az egész tojást, és a habtejszínt. Gyú...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: Könnyű