2 dl teljes kiőrlésű rozsliszt
1,5 dl teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt
1 dl teljes kiőrlésű zabpehely
1 dl lenmag
1 dl napraforgómag
1 dl szezámmag (összesen 200g mag)
1,5 kk só
1 tk sütőpor (vagy szódabikarbóna)
1 dl olaj
2 dl víz
Előkészítés:
1. A szárazanyagokat egy műanyag tálba mérjük, alaposan elkeverjük.
2. Hozzáadjuk az olajat és a vizet. Alaposan elkeverjük. 30 percet pihentetjük.
Elkészítés:
1. A sütőt 170 fokra előmelegítjük.
2. A tésztát két részre osztjuk, az első adagot két sütőpapír között vékonyra nyújtjuk. Ha készen vagyunk a
nyújtással, a felső sütőpapírt félretesszük, ezt fogjuk használni a második adagnál is. Kb. 25 x 35 cm
téglalap nagyságúra nyújtottam, majd 5 x 5 cm négyzetekre szeleteltem. Egy nagy késsel kell felvágni, de
nem húzni kell a kést a tésztán, csak belenyomni, hogy ne “húzódjon össze” a tészta.
3. A felszeletelt tésztát az alatta lévő sütőpapírral együtt áttettem a tepsire.
4. A másik adag tésztával is így jártam el, csak azt nagyobbakra hagytam, kb. 5 x 11,5 cmes
kenyérlapkákat
vágtam belőle.
5. Előmelegített sütőben 170 fokon, a két tepsivel egyszerre sütöttem, félidőben megcseréltem őket, így 30 perc
alatt sültek meg.
6. Tepsin hagyjuk kihűlni, majd egy jól záródó műanyag dobozba tesszük.
Megjegyzés
A kifliket ketté vágjuk, belsejét kikaparjuk. A túrót a tojással, cukrokkal és a reszelt citrom héjjal összekeverjük. A kifliket megtöltjük a túrós töltelékkel. A kifli végét a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vizet, élesztőt egy csipet cukorral felfuttatjuk a Thermomixben 3p/37fok/2-es fokozaton. A többi hozzávalót az üstbe tesszük, és 3 percet dagasztjuk. Kelesztő tál...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz élesztőt a cukorral tejjel felfuttatom.A többi hozzávalókat nagyobb tálba rakom a felfuttatót élesztővel lágyabb tésztát dagasztunk,letakarva kelesztem.Vagy csinálhatjuk kenyérs...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA burgonyát héjában megfőzzük, majd megtisztítjuk és pürésítjük. Az élesztőt a tejbe tesszük, hozzáadjuk a cukrot és hagyjuk felfutni. A hideg burgonyapürét összedolgozzuk a lisztt...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű