menu

Családireceptkönyv.hu

Húsgolyó kelkáposztalevélben gombamártással


Írta:

Elk. idő: 90 perc
Adag: 12 db
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


- 1 fej kelkáposzta
- 0,5 kg darált hús
- szeletelt sajt
- só
- bors
- fokhagyma granulátum
- 1 tojás
- 2 ek zsemlemorzsa

Gombamártás:

- 25 dkg gomba
- fél fej vöröshagyma
- 5 dkg liszt
- 2 dl főzőtejszín
- 2 dl alaplé (ha nincs akkor 2 dl víz + leveskocka)
- 2 dl száraz fehérbor
- kevés olaj
- petrezselyem
- majoranna

Elkészítés:


A káposzta torzsát kivágjuk és enyhén sós vízben megfőzzük (nem kell nagyon szétfőzni). Ha megfőtt leszűrjük és megvárjuk amíg kihűl. A darált húst, a tojást, a zsemlemorzsát, a sót, a borsot, a fokhagyma granulátumot összedolgozzuk. Egy muffin tepsi előveszünk és minden részébe teszünk egy-egy káposztalevelet. A levelekbe kerül egy evőkanálnyi darált húsos massza, majd egy szelet sajt (én a sima szeletelt sajtot, pogácsa szaggatóval kiszúrtam és így egy kerek sajt darabot kaptam). Jöhet egy újabb adag hús majd befedjük a golyót a kilógó káposztalevelekkel. 200°-on 30 percet sütjük.

A hagymát nagyon apróra vágjuk, kevés olajon megpirítjuk, majd hozzáadjuk a feldarabolt gombát és megpirítjuk.
Fűszerezzük, sóval, borssal, egy pici majoránnával és petrezselyem zölddel, majd felöntjük az alaplével és a borral.
Egy nagyon picit forraljuk, majd a főzőtejszínnel és a liszttel besűrítjük.

Húsgolyó kelkáposztalevélben gombamártással

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Kolozsvári rakott káposzta
Kolozsvári rakott káposzta

A hagymát felkockázzuk, a zsíron üvegesre sütjük és megszórjuk pirospaprikával. A felét kivesszük, és a maradék paprikás hagymához hozzáadjuk a savanyú káposztát, majd kb. 10-15 p...

Elkészítési idő: 1-1.5 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Csala Évi
Tejszínes-mustáros csirkemell pennével
Tejszínes-mustáros csirkemell pennével

A csirkemellet és a hagymát felkockázzuk, és egyszerre kezdjük pirítani kevés olajon. Addig a tészta vizét is feltesszük főni. Ha a csirkemell megpirult, rátesszük a kukoricát, ös...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Enikő
MILÁNÓI MAKARÓNI CSŐBEN SÜTVE
MILÁNÓI MAKARÓNI CSŐBEN SÜTVE

A megtisztított fokhagymát és hagymát, valamint a megtisztított, felkockázott gombát forró serpenyőben, kevés olajon lepirítjuk. Amikor a hagyma üveges, hozzáadjuk a darált húst....

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézség: Könnyű
share
Karaj - Göngyölt hús
Karaj - Göngyölt hús

1. Rövidkarajt ki kell csontozni, szeletekre vágni, kiklopfolni. 2. A szeleteket be kell sózni, meg kell kenni mustárral, egy kis borssal, majoránnával fűszerezni, majd egy sze...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk