A tészta hozzávalói:
- 385 g teljes kiőrlésű liszt
- 165 g finomliszt
- 250 ml tej
- 25 g élesztő
- 1 teáskanál cukor
- 3 teáskanál só
- 100 g margarin
- 1 tojássárgája
- 4 kanál tejföl
A hajtogatáshoz:
- 100 g Rama
- 200 g tömlőssajt
A kenéshez:
- 1 tojás
👉Az élesztőt a cukorral a tejben felfuttatjuk.
👉A liszteket átszitáljuk és a margarint elmorzsoljuk benne.
👉Hozzáadjuk a tojássárgáját, a sót, az élesztőt és a tejfölt majd kidagasztjuk.
👉Meleg helyen 1 órát kelesztjük.
👉A margarint és a tömlős sajtot habosra keverjük.
👉A megkelt tésztát kinyújtjuk és megkenjük a krémmel.
👉A tészta alsó és felső harmadát középre hajtjuk, majd jobbról és balról is behajtogatjuk. Letakarva 20 percet pihentetjük.
👉Ezután újra kinyújtjuk, meghajtogatjuk (ugyanúgy, mint először) és pihentetjük.
👉Újra kinyújtjuk kb. 2 ujjnyira a tésztát, bevagdossuk a tetejét és kiszaggatjuk. Sütőpapíros tepsire tesszük őket és még 30 percet hagyjuk pihenni.
👉Ezután megkenjük a tetejüket felvert tojással, megszórjuk sajttal és/vagy magvakkal majd 180°-ra előmelegített sütőben 25 percet sütjük.
A történet rém egyszerű, mert csak mindent össze kell keverni. :) A túrót a tojással, megsózzuk, megborsozzuk, hozzáadjuk a lisztekkel elkevert sütőport, majd a zabpelyhet is, és j...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűSütése 190 C fokon alsó felső sütési módozattal, középső polcon 25 perc. Ebből a tészta mennyiségből kb. 65 db párnácskát lehet megsütni. A kisült sós aprósüteményt egy fémdobozba...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA lisztet vajjal, kefirrel, egy egész tojással és egy fehérjével, sóval összemorzsoljuk. Közben az élesztőt tejben, kevés cukorral felfuttatjuk, majd az egészet jól ö...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűÖsszegyúrni, 3-szor nyújtani & hajtogatni, darabolni, tepsibe rakni, lekenni, 10-12 perc alatt alsó-felső lángon megsütni. + pici tejföllel kikevert tojássárga a tetejére – ami...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű