menu

Családireceptkönyv.hu

Burgonya lé hajléktalanmódra


Írta:

Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


Hozzávalók:

1-8 db burgonya
2-5 l víz
csipetnyi só
ízlés szerint fűszerek
1-8 db hajléktalan

Elkészítés:


Az általunk megítélt egységnyi burgonyát (nem baj, ha használt is) dobjuk bele egy kevésbé lyukas fazékba, öntsünk alá egy egységnyi vizet, tegyünk bele néhány csipetnyi sót, majd tegyük ki a napra. Amikor a víz forrni kezd, beletehetjük a többi fűszert is. Ha a burgonyát puhának ítéljük meg, akkor vigyük be a fazekat a konyhába (vigyázzon, nehogy megsüsse a kezét) a megfőtt burgonyát szedjük ki óvatosan, majd hagyjuk, hogy a víz magától elhűljön. Ha ez megtörtént, akkor sűrű szűrőn öntsük át. A fent maradt diribdarabokat dobjuk ki, míg a langyos főtt burgonya levét kortyonként fogyasszuk el - két hét alatt.

Trükkök, tippek, praktikák:


Meglátja, hogy ez az ivólé csodákra képes. Ja, még valami: ez alatt a két hét alatt semmi mást nem szabad fogyasztani, másrészt a megfőtt burgonyát oda kell adni a hajléktalanoknak.
Kérdésként felmerülhet, hogy mi van akkor, ha a burgonya a napon nem fő meg? Bizony hallottam már ilyenről, de nem kell kétségbeesni, mert akkor legfeljebb nyersen kapják meg a burgonyát a hajléktalanok. És mi lesz a levével? Próbálják ki, hátha fővetlenül is kiváló fogyókúrás ital...
Jó étvágyat, vagyis jó gyomorkorgást!

Burgonya lé hajléktalanmódra

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Egytálételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar TEPSIS CSIRKE BURGONYÁVAL
TEPSIS CSIRKE BURGONYÁVAL

A megtisztított burgonyát felvagdossuk és olajjal kikent tepsibe tesszük. A húsokat átkenjük sóval és borssal, rátesszük a burgonyára. A paradicsomot a fokhagymával együtt összetur...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Sós pite - Quiche Lorraine
Sós pite - Quiche Lorraine

A francia klasszikus, a Quiche Lorraine Aki inkább a sós pitéket kedveli, azoknak ajánlom ezt a gazdagon krémes, füstösen illatozó változatot. Egy könnyű olaj-ecet öntetes salát...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar Tamagoyaki - Japán omlett
Tamagoyaki - Japán omlett

A tojások verjük jól fel, majd adjuk hozzá a többi alapanyagot. Egy serpenyőt vékonyan kenjünk ki olajjal, öntsünk bele egy adag tojást, és mikor félig megsült, óvatosan tekerjük f...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Erika
Töltött burgonyatekercs.
Töltött burgonyatekercs.

A burgonyát meghámozzuk, apró kockára vágjuk és megfőzzük. A vizet leöntjük róla, burgonya törővel összetörjük, hozzá adjuk a lisztet, tojást, vajat, és az előzőleg apróra vágott o...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk