menu

Családireceptkönyv.hu

1 recept 8 sütemény


Írta:

Adag: 6 főre
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók
60 dkg liszt, 40 dkg vaj, 20 dkg porcukor, 1 citrom reszelt héja
a töltelékhez és a díszítéshez:
2-3 evőkanál sárgabaracklekvár, 2-3 evőkanál málnalekvár
1-2 evőkanál narancslekvár, 2-3 evőkanál csokoládés mogyorókrém
3-4 dkg kókuszreszelék, 10 dkg marcipán, porcukor, fahéj,
néhány szem mazsola, 15 dkg olvasztott csokoládé
szórócukrok, néhány csepp zöld mandulaaroma,
néhány csepp erős színű citrom- vagy narancsszörp

Elkészítés:


lisztet nagy tálba szitáljuk. Összemorzsoljuk a hideg vajjal, és gyors mozdulatokkal belegyúrjuk a cukrot, valamint a citromhéjat. (Nem szabad sokáig gyúrni, mert akkor a sütemény kemény lesz.) A tésztát 15-20 percre hűtőbe tesszük, majd vékonyra (kb. 3 mm-esre) nyújtjuk.

A tésztából kiszúrunk:
16 db 5 cm átmérőjű körlapot, 16 db 5 cm átmérőjű hullámos szélű körlapot - ezek közül 8-nak kiszúrjuk a közepét is -, 16 db szívet, 8 fenyőfát, 8-8 különböző csillagot és 8 perecet.

A megmaradt tésztából hosszú, vékony rudakat sodrunk, melyekből 5 cm-es kis kifliket formázunk.
A süteményeket 180 fokra előmelegített sütőben 10-12 perc alatt megsütjük. Sütőből kivéve kihűtjük, kivéve a kifliket, melyeket még melegen fahéjas porcukorba forgatunk.

A korongokat kettesével összeragasztjuk málnalekvárral, bevonjuk olvasztott csokoládéval és meghintjük szórócukorral.
A hullámos szélű korongokat baracklekvárral ragasztjuk össze úgy, hogy felül
a kiszúrt közepű párja legyen.A szíveket nutellával töltjük, majd olvasztott csokoládéval és mazsolával díszítjük.

A fenyők díszítéséhez 3 evőkanál porcukrot kenhetőre keverünk néhány csepp zöld mandulaaromával és néhány csepp vízzel. A zöld mázat széles pengéjű késsel
a süteményekre kenjük, és cukordrazséval díszítjük őket.

A fehér színű csillagokhoz porcukros deszkán kinyújtjuk a marcipánt. A csillagok szaggatójával nyolc marcipán-csillagot szúrunk ki. A süteményeket vékonyan megkenjük narancslekvárral, és rájuk illesztjük a marcipán-csillagokat.

A sárga színű csillagokhoz 3 evőkanál porcukrot krémesre keverünk 1-3 kiskanál citrom- vagy narancsszörppel. A mázat széles pengéjű késsel a süteményekre kenjük, és szórócukorral díszítjük őket.

A pereceket bevonjuk olvasztott csokoládéval, és rögtön, mielőtt a csokoládé megkötne, mindegyiket kókuszreszelékbe hempergetjük. A süteményeket tálra rendezzük, és rögtön kínálhatjuk, de lezárt dobozban napokig elállnak

Trükkök, tippek, praktikák:


Néhány héttel. Jól záródó dobozban, selyempapírral, zsírpapírral elválasztva az egyes sorokat sokáig friss marad.

1 recept 8 sütemény

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Ünnepi ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Olaszos partifalatok
Olaszos partifalatok

A tojást villával felverjük, majd egy közepes tálban alaposan összegyúrjuk a többi hozzávalóval együtt. Ezután kb. fél evőkanálnyi adagokból vizes kézzel falatnyi golyókat formázu...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Hajni
Adventi muffin
Adventi muffin

Az aszalt barackot és a mazsolát apró darabokra vágjuk, és összekeverjük a barackpálinkával. A vajat felolvasztjuk, és a muffinformát kikenjünk vele. A maradék vajat félretesszük....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veres Gabi
Sült csirke gyökérzöldségekkel, kéksajtos majonézzel
Sült csirke gyökérzöldségekkel, kéksajtos majonézzel

A csirkeszárny két végét akasszuk össze háromszög formába. Sózzuk a szárnyakat, csorgassunk rá mézet, egy zöldcitrom levét, szójaszószt és jól forgassuk össze. Hagyjuk állni a pácb...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Mákos guba
Mákos guba

Az elkészítés lépései A kifliket karikára szeleteljük. Az 8 dl tejet a cukorral és a vaníliás cukorral felmelegítjük ( nem kell felforralni) a citrom héját belereszeljük. A kifl...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk