1 közepes fej káposzta
-3-4 vagy apró vagy 1 kígyóuborka
-1 nagy szál sárgarépa
-3 közepes fej vöröshagyma,lehet zöldhagyma is
-2 kanál só
-2-3 kanál cukor
-1 dl. 10%-os ecet
a mennyiségek változtathatók izlésünk szerin
Minden zöldséget alaposan megtisztítunk.
- A káposztát vékonyra csíkozzuk, az uborkát és a répát uborkagyalunk vékony karikára gyaluljuk, a hagymát fél karikára vágjuk.
-Egy tálba rakjuk és sózzuk, cukrozzuk, rámérjük az ecetet. Jól átforgatjuk és párszor megkavarva a hűtőben hagyjuk, hogy az ízek összeérjenek.
1. Az összes hozzávalót előkészítjük. A salátát leveleire bontjuk, megmossuk, jól lecsöpögtetjük. Felét egy nagy salátástál oldalára rakjuk, a cukorral megszórjuk (a maradék salátá...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: KözepesA salátát, a tarját, a sonkát és a sajtot vékony csíkokra szeleteljük, majd jól összekeverjük. A kukoricát lecsepegtetjük, majd hozzákeverjük a többi hozzávalóhoz. A tejfölt...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat apró darabkákra felkockázzuk. A tejfölt a majonézzel, sóval és a borssal elkeverjük. Egy kevés fehérborecettel és porcukorral ízesítjük. Egy tálban összekeverjük...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesAz uborkát meghámozzuk, levágjuk a végeit. Egy szeletelőn minél vékonyabbra szeleteljük. Rányomjuk a fokhagymát, besózzuk, alaposan átkeverjük és min.10 percig állni hagyjuk, míg...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű