Eper tetszés szerint
-1 csomag epres pudingpor
--5 dl tej
--3-4 ek cukor
-1 dl habtejszín
--2-3 db babapiskóta
A pudingport simára keverjük egy kevés tejjel és ízlés szerint cukorral.
- A maradék tejet felforraljuk, majd állandó keverés mellett hozzácsorgatjuk a pudingos keveréket
-. Pár perc alatt sűrűre főzzük, majd levesszük a tűzről, és langyosra hűtjük.
-Az epret alaposan megmossuk, lecsepegtetjük, majd ízlés szerint feldaraboljuk.
- A babapiskótát kisebb darabokra tördeljük.
Az előkészített poharakba kanalazunk 2-3 evőkanál pudingot, majd kirakjuk a tetejét piskóta darabokkal és az eperrel
-. Ezután rákanalazzuk a megmaradt pudingot. Tálalásig a hűtőbe tesszük, hogy kellően lehűljön, és az ízek jól összeérjenek.
Tálalás előtt kivesszük a hűtőből, majd eperrel és tejszinhabbal dizsitjük
-Diszités előtt .a habtejszínt kemény habbá verjük,
1. A szobahőmérsékletű leveles tésztát kitekerjük a csomagolásból, a hosszanti oldala mentén két egyforma részre vágjuk és mindkét lapot 25x30 cm-re nyújtjuk. A lapokat tepsibe h...
Elkészítési idő: 25 perc Nehézség: Könnyű1. A vajat egy kis lábasban, közepes lángon elkezdjük olvasztani. Először hab keletkezik a tetején, majd elkezd barnulni. Amikor szép aranybarna, levesszük a tűzről. 2. A tojásoka...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűFelkarikázzuk a kifliket, és meglocsoljuk a hat deci tejjel, ha lehet, zsíros tejet vásároljunk, sokkal finomabb lesz vele. A tojásokat kettéválasztjuk, a sárgáját a cukorral és...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA száraz hozzávalókat elkeverjük, és a vajat elmorzsoljuk benne. Hozzáöntjük a vaníliát, a felvert tojást, és alaposan kikeverjük. A masszát habzsákba töltjük és sütőpapírral fede...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű