Eper tetszés szerint
-1 csomag epres pudingpor
--5 dl tej
--3-4 ek cukor
-1 dl habtejszín
--2-3 db babapiskóta
A pudingport simára keverjük egy kevés tejjel és ízlés szerint cukorral.
- A maradék tejet felforraljuk, majd állandó keverés mellett hozzácsorgatjuk a pudingos keveréket
-. Pár perc alatt sűrűre főzzük, majd levesszük a tűzről, és langyosra hűtjük.
-Az epret alaposan megmossuk, lecsepegtetjük, majd ízlés szerint feldaraboljuk.
- A babapiskótát kisebb darabokra tördeljük.
Az előkészített poharakba kanalazunk 2-3 evőkanál pudingot, majd kirakjuk a tetejét piskóta darabokkal és az eperrel
-. Ezután rákanalazzuk a megmaradt pudingot. Tálalásig a hűtőbe tesszük, hogy kellően lehűljön, és az ízek jól összeérjenek.
Tálalás előtt kivesszük a hűtőből, majd eperrel és tejszinhabbal dizsitjük
-Diszités előtt .a habtejszínt kemény habbá verjük,
Kettő lapot sütünk. A lisztből a porcukorból(5dkg) és a tejből sűrű pépet főzünk. A margarint a cukorral a forró vízzel 20percig keverjük. Ha kihűlt a főtt krém összekeverjük a...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: Nehézelkészítés A palacsinta tésztát a hozzávalókból a szokásos módon elkészítjük, kevés olajon megsütjük. A töltelék: a kókuszolajat mikróban megmelegítjük, mehet bele a na...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKeverd össze a kókusztejet egy kanálnyi zselatinnal és melegítsd fel egy edényben. Mielőtt forrni kezd, vedd le a tűzről, adj hozzá 2 kanál édesítőt és a vaníliarúd magjait, majd...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElmorzsolom a vajat a lisztben és a többi hozzávalóval összegyúrom gyorsan a tésztát. Nem kell kidolgozni. Késes aprítóban a legyszerűbb: Mindent beleteszek ami a tésztához kell....
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű