menu

Családireceptkönyv.hu

Sós perec rúd-Pancsos perec rúd


Írta:

Elk. idő: 1ora
Adag: 6
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


55 dkg liszt
-2 dkg só
-3 dl tej
-2,5 dkg élesztő
-1 dl olaj
-kávéskanál cukor
PANCS
-4 csapott evőkanál liszt
-2 csapott evőkanál só
-0,5 dl víz ( ha kell még 1-2 kanál víz hogy folyós masszát kapjunk )

Elkészítés:


az élesztőt felfuttatjuk cukros tejben
-aztán bele a lisztbe minden hozzávaló
-alaposan kidagasztjuk
-1 órát kelesztjük
--15 gombócra szedjük
-egyenként alaposan kisodorjuk
-szorosan egymás mellé rakjuk
-20 percig pihentettjük
-begyújtjuk a sütőt
-200 fokon 5-6 percig sütjük
-amikor kezd pirulni kivesszük és meglocsoljuk a panccsal
-15 percig még sütjük-szép piros legyen
sütőrácsra emeljük egyben hagyjuk kihülni

Sós perec rúd-Pancsos perec rúd

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sós sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Gyors túrós pogácsa
Gyors túrós pogácsa

A hozzávalókat gyors mozdulatokkal összegyúrjuk, és a tésztát pihentetés nélkül ujjnyi vastagra nyújtjuk. A tetejét felvert tojással megkenjük, magokkal megszórjuk. Apró pogácsasza...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Zsuzsa
Sajtos rúd élesztő nélkül
Sajtos rúd élesztő nélkül

A lisztet összegyúrjuk a margarinnal, sóval és annyi tejföllel, amennyit felvesz. Kinyújtjuk kb. ujjnyi vastagra, megkenjük a sózott felvert tojással, megszórjuk resze...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Sacko
Sós kifli joghurtos tésztával
Sós kifli joghurtos tésztával

A tejet langyosítsd meg, rakd bele a cukrot, majd az élesztőt. Várj 10 percig, amíg jól megnő a térfogata. A lisztet öntsd egy tálba, üsd hozzá a tojásokat, öntsd hozzá az olajat,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Batyu - Gombás-krémsajtos töltött batyu
Batyu - Gombás-krémsajtos töltött batyu

1. Az élesztőt langyos, cukros tejben felfuttatjuk. 2. A többi hozzávalóval begyúrjuk a tésztát és egy órát meleg helyen kelesztjük. 3. Amíg a tészta kel elkészítjük a tölte...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk