menu

Családireceptkönyv.hu

Sós perec rúd-Pancsos perec rúd


Írta:

Elk. idő: 1ora
Adag: 6
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


55 dkg liszt
-2 dkg só
-3 dl tej
-2,5 dkg élesztő
-1 dl olaj
-kávéskanál cukor
PANCS
-4 csapott evőkanál liszt
-2 csapott evőkanál só
-0,5 dl víz ( ha kell még 1-2 kanál víz hogy folyós masszát kapjunk )

Elkészítés:


az élesztőt felfuttatjuk cukros tejben
-aztán bele a lisztbe minden hozzávaló
-alaposan kidagasztjuk
-1 órát kelesztjük
--15 gombócra szedjük
-egyenként alaposan kisodorjuk
-szorosan egymás mellé rakjuk
-20 percig pihentettjük
-begyújtjuk a sütőt
-200 fokon 5-6 percig sütjük
-amikor kezd pirulni kivesszük és meglocsoljuk a panccsal
-15 percig még sütjük-szép piros legyen
sütőrácsra emeljük egyben hagyjuk kihülni

Sós perec rúd-Pancsos perec rúd

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sós sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Túrós-vajas 3szögek (sós)
Túrós-vajas 3szögek (sós)

80 dk liszt, 2 kávéskanál só, 1/2 l tej , 1 dl olaj, 1 tojás, 1 kocka élesztő - jól kidolgozom a tésztát, kb. 1 órát pihentetem , majd 4 részre osztom. Közben 25 dk margarint habos...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Monamari
Gyors töpörtyűs pogácsa
Gyors töpörtyűs pogácsa

1. Az élesztőt belemorzsoljuk a langyos tejbe, a tetejét megszórjuk a cukorral, majd tíz percre félretesszük meleg helyre, hogy felfusson, ezután az összes többi hozzávalóval egyne...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Anna
Vendégváró sós kifli
Vendégváró sós kifli

A Ramat a sóval habosra keverjük. Felfuttatjuk az élesztőt a tejben a cukorral. A lisztet a felfuttatott élesztővel, a tejföllel, a tojással és az olajjal összekeverjük és egy ruga...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Amália
Sajtos rúd Tacsitól
Sajtos rúd Tacsitól

A hozzávalókat összegyúrom, 1 éjszaka pihentetem hűtőbe. Másnap kisodrom nem vékonyra. Tojássárgájával megkenem, sajttal megszórom a rudakra vágott tésztát, és 200 fokon szép pir...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk