55 dkg liszt
-2 dkg só
-3 dl tej
-2,5 dkg élesztő
-1 dl olaj
-kávéskanál cukor
PANCS
-4 csapott evőkanál liszt
-2 csapott evőkanál só
-0,5 dl víz ( ha kell még 1-2 kanál víz hogy folyós masszát kapjunk )
az élesztőt felfuttatjuk cukros tejben
-aztán bele a lisztbe minden hozzávaló
-alaposan kidagasztjuk
-1 órát kelesztjük
--15 gombócra szedjük
-egyenként alaposan kisodorjuk
-szorosan egymás mellé rakjuk
-20 percig pihentettjük
-begyújtjuk a sütőt
-200 fokon 5-6 percig sütjük
-amikor kezd pirulni kivesszük és meglocsoljuk a panccsal
-15 percig még sütjük-szép piros legyen
sütőrácsra emeljük egyben hagyjuk kihülni
Futassuk fel az élesztőt a cukorral elkevert langyos tejben. Gyúrjunk a felfuttatott élesztőből és a többi hozzávalóból lágy tésztát, ha szükségesnek érezzük akár kicsi langyos vi...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA megtisztított burgonyákat nagyobb nagyságú kockára vágjuk és bő, forró, sós vízben puhára főzzük. A megfőtt burgonyát burgonyanyomón átnyomjuk. Félretesszük kihűlni, amikor ki...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA túrót egy tálba öntjük, majd alaposan összetörjük. (Erre most egy krumplitörőt használtam.) A lisztet a sóval elkeverjük, majd a túróhoz adjuk. A margarint is hozzáadjuk. Gyors...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KönnyűA lisztet tálba szitáljuk a sütőporral együtt, majd hozzákeverjük a sót és a cayenne-t, ezután belemorzsoljuk a szobahőmérsékletű vajat, végül a reszelt sajt felét is belekeverjük....
Elkészítési idő: 20+30 perc Nehézség: Könnyű