--1 kg krumpli
--5 dkg vaj
--2- dl tejszín
--só
---A krumplit hámozd meg, vágd kisebb darabokra, majd tedd fel annyi vízben, ami pont ellepi.
-- Sózd meg ízlésed szerint, és lassú lángon főzd puhára.
---Amikor jó, szűrd le, add hozzá a vajat, és törd egészen simára.
Keverd hozzá a tejszínt - annyit adj hozzá, amennyit a krumpli felvesz, de még nem folyik szét.
Ha szükséges, sózd meg, .
Bármilyen húsételhez kitűnő köret.
elkészítés A sajtot lereszeljük, összekeverjük a tojásokkal, sóval, borssal, petrezselyemmel. Kis golyókat formázunk lisztbe mártott kézzel. Zsemlemorzsába forgatjuk, és forró...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA burgonyát meghámozzuk és csíkokra vágjuk, majd megmossuk és egy tálba tesszük. 5-6 evőkanálnyi olívaolajjal átlocsoljuk, majd megszórjuk a fűszerekkel és a zsemlemorzsával. Sütőp...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA burgonyát héjában megfőzzük, teszünk a fővőlébe sót és egy kevés barna cukrot. Amikor megfőtt, hideg vizet engedünk rá, megtisztítjuk és bevagdossuk, vigyázzunk a burgonya maradj...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: Könnyű