--1 kg krumpli
--5 dkg vaj
--2- dl tejszín
--só
---A krumplit hámozd meg, vágd kisebb darabokra, majd tedd fel annyi vízben, ami pont ellepi.
-- Sózd meg ízlésed szerint, és lassú lángon főzd puhára.
---Amikor jó, szűrd le, add hozzá a vajat, és törd egészen simára.
Keverd hozzá a tejszínt - annyit adj hozzá, amennyit a krumpli felvesz, de még nem folyik szét.
Ha szükséges, sózd meg, .
Bármilyen húsételhez kitűnő köret.
A sárgarépát pucold meg, majd alaposan mosd meg. Ha vastag, hosszában vágd kettő-négy részre. Az olívaolajat keverd össze sóval, borssal, zúzott fokhagymával. Rakd a répákat sütőpa...
Elkészítési idő: 10 perc Nehézség: KönnyűMossuk meg a burgonyát és héjában főzzük meg, hagyjuk kihűlni. Tisztítsuk meg a fokhagymát és vágjuk apróra, öntsünk egy tepsibe, vagy hőálló edénybe olívaolajat (vagy napraforgó o...
Elkészítési idő: 60 Nehézség: KönnyűElkészítés: A tejet meglangyosítjuk, a cukrot feloldjuk benne, és az élesztőt belemorzsolva felfuttatjuk. Az áttört burgonyát összedolgozzuk a liszttel, az élesztős tejjel, a to...
Elkészítési idő: 75 perc Nehézség: KönnyűA változatosság kedvéért most nem főztem az édesburgonyát, hanem roston sütöttem. A konyhában, egy serpenyőben. Mert bármint megoldok! Minden ördöngösségtől mentes, 10 perces...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű