menu

Családireceptkönyv.hu

Bolognai ragu


Írta:

Elk. idő: 25 perc
Adag: 2 adag
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


10 dkg bacon szalonna
1 fej hagyma
1 csipet bazsalikom
1 csipet oregano

bors
10 dkg répa
10 dkg zeller
50 dkg borjúhús
2 gerezd fokhagyma
2 dl paradicsomlé

Elkészítés:


A szalonnát összedaraboljuk, belehelyezzük egy felhevített edénybe. Az apróra összedarabolt hagymát a megpirított szalonnára helyezzük. Egy húsdarálóval ledaráljuk a húst és a zöldségeket, majd hozzátesszük a megpirított hagymához. Megsózzuk, - borsozzuk és kb. 5 percig pirítjuk, amíg a vizet elpárologtatja. hozzárakjuk a paradicsomlevet, fokhagymát és a friss fűszereket. Együtt még kb. 5 percig főzzük. Frissen készült tésztával tálaljuk, a tetejére reszelt sajtot teszünk.

Frissen készült tésztával tálaljuk, a tetejére reszelt sajtot teszünk.

Bolognai ragu

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Marha húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Hajdúsági tokány
Hajdúsági tokány

1. A felkockázott szalonna zsírját kiolvasztjuk, majd ebben megpirítjuk a felaprózott hagymát, a felcsíkozott húst. 2. Ehhez adjuk az összepréselt fokhagymát, a fűszereket és a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Marhapörkölt
Marhapörkölt

1. Legjobb hozzá a vesepecsenye széle (pacsni) vagy lábszár. 2. Személyenként fél db hagymát apróra vágunk és forró zsírban megfonnyasztjuk. 3. A húst kockákra vágjuk, megs...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Eszter
Áfonyaszószos szűzpecsenye
Áfonyaszószos szűzpecsenye

A lekvárt a mustárral, paprikával, narancslével és héjjal lassú tűzön sűrűre főzzük. A pecsenyét mustárral bekenni, sózzuk, borsozzuk. Sütőben, sütőrácson 3-5 percenként megforga...

Elkészítési idő: 1,5 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Gyurkó
Zöldséges marhapörkölt
Zöldséges marhapörkölt

A húst hosszában csíkokra, majd 2 cm-es darabokra vágjuk. A hagymát megtisztítjuk, félbevágjuk, és vékony gerezdekre szeljük. A fokhagymát felaprítjuk. A cukrot az olajon megolv...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk