menu

Családireceptkönyv.hu

Bolognai ragu


Írta:

Elk. idő: 25 perc
Adag: 2 adag
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


10 dkg bacon szalonna
1 fej hagyma
1 csipet bazsalikom
1 csipet oregano

bors
10 dkg répa
10 dkg zeller
50 dkg borjúhús
2 gerezd fokhagyma
2 dl paradicsomlé

Elkészítés:


A szalonnát összedaraboljuk, belehelyezzük egy felhevített edénybe. Az apróra összedarabolt hagymát a megpirított szalonnára helyezzük. Egy húsdarálóval ledaráljuk a húst és a zöldségeket, majd hozzátesszük a megpirított hagymához. Megsózzuk, - borsozzuk és kb. 5 percig pirítjuk, amíg a vizet elpárologtatja. hozzárakjuk a paradicsomlevet, fokhagymát és a friss fűszereket. Együtt még kb. 5 percig főzzük. Frissen készült tésztával tálaljuk, a tetejére reszelt sajtot teszünk.

Frissen készült tésztával tálaljuk, a tetejére reszelt sajtot teszünk.

Bolognai ragu

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Marha húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Bélszín tükörtojással
Bélszín tükörtojással

• A letisztított és lehártyázott bélszínt 4 egyforma szeletre vágjuk, bárddal lelapítjuk úgy, hogy a szeletek kb. 2,5 cm vastagságúak legyenek, megsózzuk és megborsozzuk. • Serpe...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Dosek Bogi
Vesepecsenye zsályás krumplival és gombamártással
Vesepecsenye zsályás krumplival és gombamártással

A krumplit meghámozzuk, hasábokra (vagy tetszőleges formára) vágjuk és lobogó sós vízben 8-10 perc alatt puhára főzzük. Egy serpenyőben felmelegítünk 1 evőkanálnyi vajat, rádobjuk...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar Petőfi rostályos burgonyafánkkal
Petőfi rostályos burgonyafánkkal

A marhahús széleit bevagdosom, majd kicsit kiverem, sózom, borsozom, mustárral megkenem, beleteszem egy zárható edénybe, és öntök rá olajat, úgy hogy betakarja. Hűtőbe teszem éjsza...

Elkészítési idő: 2-3 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar Hagymás marhaoldalas
Hagymás marhaoldalas

Ez egy hosszan-lassan készülő receptem, amit nagyon ritkán főzök, általában vendégeknek. Nem flancos, drága húsból, hanem oldalasból készül, ha valaki szereti, elkészítheti pofából...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk