menu

Családireceptkönyv.hu

Egyszerű fehér kenyér kínaban (Mokuslekvar)


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


400 g liszt
2,5 dl víz
2 kk. só
7 g szárított élesztő
1 kk. ecet
1 ek. olaj

Elkészítés:


1. A lisztet átszitáltam. 2. Hozzáadtam a sót, élesztőt, elkevertem. Végül hozzáadtam a langyos vizet, ecetet, olajat és alaposan
kidagasztottam. Letakartam, félretettem 30 percre pihenni. 3. A 30 perc elteltével kicsit átmozgattam, majd még 60 percet kelesztettem. 4. Enyhén lisztes pulton formáztam, sütőpapírral borított tepsire tettem, konyharuhával letakartam, majd még egy
órát kelesztettem. 5. Az utolsó 10 percben a sütőt előmelegítettem, a kenyér tetejét bevágtam, majd 210 fokon 40 perc alatt készre
sütöttem. Amikor kisült, vizes kézzel többször megsimogattam (nincsen spric-flaskánk) és rácson hagytam kihűlni.
Megjegyzés Az utolsó napon a kenyérbe tettem egy kanál főtt burgonyát is és víz helyett a burgonya főzővizével dagasztottam be. Kívül ropogós, belül finom, foszlós, puha kenyér lett a végeredmény. Öröm volt belőle zsíros kenyereket kenni, összeborítani és a hátizsákokba útravalónak becsomagolni.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Péksütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Napraforgó kenyér 2
Napraforgó kenyér 2

Esti dagasztás, és hűtőben hideg kelesztés Másnap reggel/hajnalban formázás…

Elkészítési idő: 1 óra 30 perc
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Eszter
Túrós és almás mákos házi rétes
Túrós és almás mákos házi rétes

A hozzávalókból kalács lágyságú tésztát készítesz. Ezt vékonyra kinyújtod. A lisztből és a zsírból vagy sütőmargarinból, csinálsz egy egyszerű rántást, és ezzel megkened a kinyújto...

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Közepes
share
Írta: Tünde
Ír szódás kenyér
Ír szódás kenyér

Melegítsd elő a sütőt 220 fokra. Önts mindent egy nagy tálba és keverd össze. Majd borítsd ki a lisztezett deszkára és dolgozd össze. Én kiliszteztem a kenyérsütő fazekam. belet...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Svéd ropogós kenyér
Svéd ropogós kenyér

Előkészítés: 1. A szárazanyagokat egy műanyag tálba mérjük, alaposan elkeverjük. 2. Hozzáadjuk az olajat és a vizet. Alaposan elkeverjük. 30 percet pihentetjük. Elkészítés: 1...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk