menu

Családireceptkönyv.hu

Sült almás, karamelles creme brülée


Írta:

Elk. idő: 1 óra
Adag: 6 db
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 alma
zsíros tejföl
6 tojás sárgája
6 ek. barnacukor
1 kk. vaníliaaroma
1/2 kk. fahéj
csipet szerecsendió

1 csésze cukor
3 ek. víz
1 ek. citromlé

Elkészítés:


Az almának kivágjuk a magházát. A fala így kb. 0,5 cm lesz. Az oldalát és alját nem szabad kivágni. Az almát csak félig hámozzuk meg.
A hozzávalókat összekeverjük. Csőrös edénybe töltjük, majd így az almákba töltjük. Forró vizet töltünk az edény aljára és letakarjuk fóliával.
180 fokon 25 percig fóliával, majd további 5-10 percig fólia nélkül sütjük.

A cukrot vízzel és citromlével felfőzzük, karamellizáljük. Magas hőmérsékleten langyos vízbe mártott ecsettel kenjük le az edény oldalát, így az edény fala tiszta maad és a karamell is egyenletesen barnul. Kb. 5-6 perc.
Egy tálnyi jégre rakjuk a lábast, hogy a cukor ne égjen tovább.
1 kanállal rácsorgatjuk az almákra.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Tünde
Szilvás habos sütemény
Szilvás habos sütemény

A szilvát megmossuk, kimagozzuk, félbevágjuk, megforgatjuk a fahéjas cukorban. A tojássárgákat habosra keverjük a 12 dkg porcukorral és a puha vajjal. Hozzáadjuk a sütőporral, cs...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Mézes-mogyorós madeleine
Mézes-mogyorós madeleine

Olvasszuk meg a vajat, majd hagyjuk kihűlni. Amíg hűl, egy nagy tálban keverjük fehéredésig a tojást a cukorral és a vanília kikapart magjaival. Adjuk hozzá a mézet, a lisztet, a m...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar Nutellás-csokis karácsonyi keksz (csakapuffin blog)
Nutellás-csokis karácsonyi keksz (csakapuffin blog)

A tészta hozzávalóit gyors mozdulatokkal összegyúrjuk, majd folpackba csomagoljuk és hűtőbe tesszük kb. 1 órára. 2. A sütőt előmelegítjük 180 fokra, és sütőpapírral bélelünk ki ké...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Diós-narancsos szaloncukor
Diós-narancsos szaloncukor

A diót zsiradék nélkül serpenyőben megpirítjuk, majd finomra őröljük. A citrom és a narancs héját lereszeljük, levét kinyomjuk, majd a dióhoz adjuk a rummal és a lekvárral együtt,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk