65 dkg finom liszt(átszitálva)
20 dkg margarin
10 dkg zsír
3,5 dkg élesztő
2 dl tejföl
30 dkg reszelt trappista
2 db tojás
1 evőkanál só
Kenéshez:1 db tojás
A lisztet átszitálom egy nagyobb tálba,az élesztőt elkeverem a tejföllel egy pici cukrot adunk hozzá.A liszthez hozzáadom a margarint zsírt elmorzsolom majd a többi hozzávalókat is hozzáadom ,a sajtból 15 dkg belereszelünk egy könnyű tésztát dagasztunk belőle.3 × hajtogatom 20 perces pihentetéssel.Kinyújtom felvert egész tojással lekenem,a maradék reszelt sajttal megszórom,szagatom pogácsa szaggatóval.Sütőpapírral bélelt tepsire rakom.200 fokon sütöm.
1. A leveles tészta közepére rakjuk a virsliket, amiket megkenünk mustárral, ráhalmozunk sült hagymát, erre a szeletelt sajtot, majd jó pár ecetes uborkával is megkínáljuk. 2. A v...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sajtokat lereszelem, tojást a tejjel villával felverem. Gyúródeszkára szitálom a lisztet, elmorzsolom benne a vajat. A sajt kivételével a többi hozzávalóval, valamint a felver...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz élesztőt a langyosra melegített tejben csipet sóval és a cukorral felfuttatjuk. Ezt a többi összetevővel (a tejföl és a sajtok kivételével) összedolgozzuk alaposan. Minimum eg...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűHozzávalókat gyorsan egyesítettem, hűtőbe pihent kb fél órát (akár egész éjjelre is hagyható pihenni). Nyújtottam, szaggattam, 220 fokos sütőben 10 percig utána 180 fokon pedig kés...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű