20 dkg gomba
1 kisebb fej hagyma
1 bögre rizs
2 bögre víz
4 evőkanál olaj
só, bors, esetleg ételízesítő
petrezselyem /friss, vagy szárított/
A gombát, és a hagymát megpucolom és megmosom. A rizst /ha szükséges/ átválogatom, és szűrőbe téve megmosom. A hagymát apróra vágom, a gombát felszeletelem. 1 evőkanál olajjal a hagymát elkezdem pirítani, majd néhány keverés után hozzáadom a gombát és együtt párolom kb. 5 percig. Míg a gomba párolódik, addig a rizst 3 evőkanál olajjal egy edényben /én kuktában/ folyamatosan kevergetve, megpirítom, majd a párolt gombát hozzáadom, felöntöm 2 bögre vízzel és fűszerezem. Ha forr, a kuktát lezárom, a lángot kicsire veszem és 15 percig főzőm, majd elzárom alatta a gázt és addig hagyom még lezárva párolódni, míg nyomás alatt van a kukta. Amikor már kinyitható hozzákeverem a petrezselymet.