Epertorta Farkas Vilmos tanfolyamán


Írta: Szoleczki Lászlóné Torták,
Adag: 12-14 adag
Nehézség: Könnyű
Elk. idő: 1 óra
Epertorta Farkas Vilmos tanfolyamán

Hozzávalók:


Piskóta
8 tojás kettéválasztva
50 g porcukor
160 g vaj
210 g cukor
200 g liszt
160 g fehér csokoládé olvasztva

Eperkrém

600 g eper
600 ml állati tejszín
600 g fehér csokoládé

Elkészítés:


Elkészítés
A vajat a porcukorral habosra keverjük, majd néhány gyors mozdulattal belekeverjük a tojás sárgáját, és az olvasztott csokoládét. A tojás fehérjéből és a kristálycukorból nem túl kemény habot verünk, majd óvatosan elkeverjük a vajas résszel és lazán belekeverjük a lisztet.

160 C-fokos előmelegített sütőben 50-60 perc alatt készre sütjük

.Elkészítés:
A tejszínt forraljuk fel.
Keverjük simára benne a fehér csokoládét.
Turmixszoljuk bele az epret.
A krémet le kell hűtenünk minimum 9 C-fokosra, ezért érdemes felhasználás előtt egy éjszakával lefőznünk és hűtőben pihentetnünk. A lehűtött krémet óvatosan habosítsuk ki, de vigyázzunk, mert ha túl gyorsan keverjük, akkor ki fog csapódni és már nem tudjuk helyrehozni.

A kihűlt piskótát vágjuk háromfelé és töltsük be az eperkrémmel. Ízlés szerint díszítsük.

Trükkök, tippek, praktikák:


Tipp:
-A fehér csokoládét ne melegítsük túl forróra, mert megolvasztja a vajas részt.
-A fehér csokoládét csak azután keverjük bele a sárgájás részbe, ha már felvertük a fehérjét. Ellenkező esetben megköthet a sárgájában, mire felverjük a fehérjét.