6 tojás sárgája
12 dkg erythritol porrá őrölve (ízlés szerint)
5 dl mandulatej
1 rúd vanília
3 dkg gesztenyeliszt
6 lap zselatin
2 dl kókuszkrém
1 dl totukrém
1 dl frissen facsart narancslé
1 tk. reszelt narancshéj (kezeletlen narancsról) opcionális
A vaníliarudat vágd ketté, kapard ki a magokat és az üres rúddal együtt tedd a mandulatejbe, forrald fel. Az üres rudat ki kell dobni, miután felforrt a tej. A tojássárgákat a porrá őrölt édesítővel és keverd habosra fehéredésig, ez kb. 4-6 perc, szitáld bele a gesztenyelisztet, keverd csomómentesre, majd folytonos keverés közben lassan csurgasd a tejhez. Az egészet öntsd vissza a fazékba, folytonos keverés közben alacsony lángon sűrítsd be. Fontos, hogy alacsony lángon főzd, ne forrald és folyamatosan keverd habverővel, mert kicsapódhat a tojássárga. Amikor már elég sűrű, akkor vedd le a tűzhelyről. A zselatinlapokat áztasd be hideg vízbe 5 percre, majd szűrd le. Forrald fel a narancslevet és old fel benne a zselatint és keverd a forró gesztenyés krémhez. Hűtsd ki teljesen, közben többször keverd át. A kókuszkrémet és a totukrémet verd fel, amennyire tudod, majd amikor a krém már dermed egy spatulával forgasd bele egyenletesen. Töltsd habzsákba, vagy egyszerűen kanállal adagold poharakba, tálkákba és teljes dermdésig tedd hűtőbe. Ha van maradék kekszed vagy piskótád morzsold össze és a krémmel rétegezheted. Friss gyümölccsel tálald.
Trollanyu