Eperkoch


Írta: Szabó Julianna Erika Sütemények, édességek,
Adag: 4 fő
Nehézség: Közepes
Elk. idő: 40 perc
Eperkoch

Hozzávalók:


1 bögre rizs
2 bögre tej
1 bögre víz
1/2 vanília rúd
8 tojás
10 dkg vaj
4 kupak édesítőszer
50 dkg eper
2 evőkanál keményítő

Elkészítés:


A rizst megmossuk, majd egy csipet sóval, vaníliával, tejjel és a vízzel feltesszük főni. Amikor megpuhult hozzáadom a vajat, aztán lehűtjük.

A tojásokat kettéválasztjuk és az édesítővel felverjük. Mehet bele a sárgája és a kihűlt tejberizs.

A tepsit sütőpapírral kibéleljük, majd beleöntjük a masszát. A tetejére 3-4 szem apróra vágott epret dobunk és 15-20 perc alatt aranybarnára sütjük. A maradék epret édesítővel 2 dl vízzel felfőzzük és keményítővel besűrítjük Csorgassuk rá a kész sütikére.