Gombapaprikás galuskával


Írta: Zomborszki Szilvia Italok,
Adag: 4
Nehézség: Könnyű
Elk. idő: 40 perc
Recept kép

Hozzávalók:


500 g fehér csiperke gomba
500 g barna csiperke gomba
1 nagy fej vöröshagyma
1 db zöldpaprika
1 db paradicsom

bors
fűszerpaprika
2 ek kacsazsír
1 kk kakukkfű

Elkészítés:


A kockára vágott hagymát a kacszsíron dinsztelni kezdem, majd hozzáadom a felcsíkozott zöldpaprikát, darabolt paradicsomot. Mikor üveges lesz a tűzről levéve hozzáadom a pirospaprikát.

A megtisztított, megmosott, feldarabolt gombát óvatosan hozzákeverem.

Visszateszem a lángra, sózom borsozom. Vizet nem öntök hozzá, mert a gomba bőven ereszt annyit amennyi kell. Közepes lángon kb. 25 percig főzöm fedő nélkül, óvatosan keverve.

Mikor elegendő víz elfőtt, de még a gomba ropogós, hozzáadom a kakukkfüvet. Egyet rottyan vele és kész. Nokedlival, de rizzsel is fogyasztható.