Resztelt máj


Írta: Füszfásné Kállay Sertés húsból készült ételek,
Nehézség: Közepes
Resztelt máj

Hozzávalók:


½ kg sertésmáj
1 nagy fej hagyma
1 gerezd fokhagyma
piros arany /nyáron paprika és paradicsom/

bors
majoranna
4-5 evőkanál olaj, vagy 1 evőkanál zsír

Elkészítés:


A májat megmossuk, és vékony csíkokra vágjuk.
A hagymát szeletekre vágjuk és az olajban megfonnyasztjuk, majd hozzádobjuk a májat és folytonosan keverve nagyobb tűznél pirítjuk, míg egy kicsit kifehéredik.
Ezután öntünk hozzá fél pohár vizet /1 dl/, hozzáadjuk a fűszereket a só kivételével, a fokhagymát, a piros aranyat és kb 10 percig forraljuk erős lángon, ügyelve arra, hogy le ne égjen.
Ha a máj már nem véres, ha beleszúrunk, és már sűrű szaftja van, akkor kész.
A sótól a máj kemény lesz, így sózni csak tálalásnál kell.

A klasszikus köret hozzá a sós vízben főtt krumpli.